Κόσμος

Αφγανιστάν: 10.000 άνθρωποι περιμένουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να φύγουν

Πάνω από 10.000 άνθρωποι περιμένουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να φύγουν από το Αφγανιστάν και να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 90 στρατιωτικά αμερικανικά αεροσκάφη και άλλες πτήσεις απομάκρυναν περισσότερους από 19.000 ανθρώπους από το Αφγανιστάν. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 88.000 άνθρωποι και κάθε 39 λεπτά αναχωρεί ένα αεροπλάνο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε ότι σήμερα βρίσκονται στο αεροδρόμιο 5.400 Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου, εφόσον χρειαστεί, όμως τις δύο τελευταίες ημέρες θα δοθεί προτεραιότητα στην απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών και του στρατιωτικού εξοπλισμού, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Αναχώρησαν 4 ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά

Τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αναχώρησαν από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, με προορισμό τη Ρωσία, στα οποία επιβαίνουν Ρώσοι πολίτες και πολίτες των κρατών μελών του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας και άλλων χωρών, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα στα αεροσκάφη επιβαίνουν πολίτες της Ρωσίας, Λευκορωσίας, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν και Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι σε κάθε αεροσκάφος βρίσκεται στρατιωτικοί γιατροί και νοσηλευτές με τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα για να παράσχουν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης, ενώ έχουν επαρκή αποθέματα νερού, ατομικών γευμάτων και κλινοσκεπασμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
12 οι νεκροί από την έκρηξη αυτοκίνητου στο Νέο Δελχί της Ινδίας - Ερευνάται η σύνδεση με συλλήψεις που είχαν γίνει στο Κασμίρ
Επτά άνδρες, ανάμεσά τους δύο γιατροί, συνελήφθησαν σε μία αντιτρομοκρατική έρευνα με εφόδους στο Κασμίρ και θεωρείται ότι συνδέονται με την έκρηξη
ινδία
Η εξομολόγηση του «Βρικόλακα του Παρισιού» Νίκο Κλο που έτρωγε νεκρούς: Λήστευε τάφους για να συλλέγει υπολείμματα σορών
Τρεις δεκαετίες μετά τη σύλληξή του για δολοφονία και κανιβαλισμό, ο Κλο περιγράφει πώς ξεκίνησαν οι φαντασιώσεις που τον οδήγησαν στο έγκλημα
Ο Νίκο Κλο
Σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία: Σε διαθεσιμότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκέρμαν Γκαλουστσένκο
Kατηγορίες σε βάρος επτά προσώπων σε σχέση με δωροδοκίες ύψους 100 εκατ. δολαρίων στον ενεργειακό τομέα - Στο επίκεντρο και ο παλιός συνεργάτης του Ζελένσκι Τιμούρ Μίντιτς
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γκέρμαν Γκαλουστσένκο (στη μέση) με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (δεξιά)