Κόσμος

Αφγανιστάν: Αποκλείστηκαν στην Καμπούλ 118 Αφγανοί φοιτητές πανεπιστημίου της Ρώμης

Το Σάββατο (28/8) η ιταλική Πολεμική Αεροπορία ολοκλήρωσε την αερογέφυρα για την μεταφορά Αφγανών προσφύγων και Ιταλών πολιτών από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Όμως, εκατόν δεκαοκτώ Αφγανοί φοιτητές του πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, δεν μπόρεσαν να φύγουν από την Καμπούλ.

Στους φοιτητές αυτούς συμπεριλαμβάνονται και 81 αφγανές φοιτήτριες, οι οποίες, τώρα, είναι εκτεθειμένες στην βία και στις μεσαιωνικές «τιμωρίες» των Ταλιμπάν. Τα ονόματα των φοιτητών περιλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο του Υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας, αλλά εξαιτίας της βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις ημέρες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο του αερολιμένα.

Οι αρχές της Ιταλίας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα δραστηριοποιηθούν με κάθε τρόπο, για να εξασφαλισθεί η ακεραιότητα των φοιτητών αυτών με στόχο να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την χώρα μεταβαίνοντας -ενδεχομένως- οδικώς στο Πακιστάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1