Κόσμος

Αφγανιστάν: Δεκάδες φοιτητές νεκροί από επίθεση στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Ακόμη μια τραγωδία στο Αφγανιστάν καθώς ένοπλοι εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ και σκότωσαν τουλάχιστον δέκα φοιτητές.

Οι δράστες είχαν στόχο τους φοιτητές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους την ώρα που αυτοί προσπαθούσαν να φύγουν από το συγκρότημα του πανεπιστημίου στην Καμπούλ, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Πυροβολούσαν όποιον φοιτητή έβλεπαν», δήλωσε ο Φατουλάχ Μοράντι, εξηγώντας ότι κατάφερε να διαφύγει από μία από τις πύλες του πανεπιστημίου μαζί με μερικούς φίλους του.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι δεν ευθύνονται για την επίθεση, ενώ καμία άλλη οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη.

Αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν ότι αρχικά ακούστηκε μια έκρηξη από το πανεπιστήμιο στη Καμπούλ και ακολούθησαν πυροβολισμοί.

«Τουλάχιστον δέκα σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν», εξήγησε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς δεν είχε άδεια να μιλήσει στον Τύπο.

Πηγή της αστυνομίας επεσήμανε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο ανώτερος πολιτικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν Στέφανο Ποντεκόρβο καταδίκασε την επίθεση.

«Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ σε διάστημα 10 ημερών. Οι νέοι και τα παιδιά του Αφγανιστάν πρέπει να νιώθουν ασφαλή όταν πηγαίνουν σχολείο», τόνισε.

Επίθεση που σημειώθηκε τον Οκτώβριο σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ κόστισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους, κυρίως μαθητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεμπαστιάν Λεκορνού: Ο «survivor» του Μακρόν και φλογερός υποστηρικτής της γαλλικής κυριαρχίας, μεγάλο φαβορί για πρωθυπουργός της Γαλλίας
Ο νυν υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνού που ακούγεται έντονα ότι θα πάρει τη θέση του Φρανσουά Μπαϊρού ήταν προηγούμενο φαβορί για το Ματινιόν
Σεμπαστιάν Λεκορνού
Γαλλία: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φρανσουά Μπαϊρού – Τα ονόματα που «παίζουν» στο Ελιζέ
Απορριφθείς από 364 βουλευτές έναντι 194, ο Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωσε την παραίτησή του – Ο Εμανουέλ Μακρόν, αποδυναμωμένος από τη νέα αυτή κρίση, καλείται να βρει γρήγορα έναν διάδοχο
Ο Φρανσουά Μπαϊρού και Εμανουέλ Μακρόν
Ποιος πρωθυπουργός παρέμεινε λιγότερο στο Ματινιόν στην ιστορία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας – Αναλυτικός πίνακας
Ο Μπαϊρού παραιτείται μετά από μόλις 270 ημέρες, καθιστώντας τη θητεία του μία από τις συντομότερες στην ιστορία της Γαλλίας, αλλά όχι την μικρότερη
Το πρωθυπουργικό μέγαρο της Γαλλίας Ματινιόν