Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Έξι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ!

Αφγανιστάν: Έξι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ!
photo epa

Νέα επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα στην Καμπούλ, όταν ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας!

Οι νεκροί από τη νέα φονική επίθεση στο Αφγανιστάν έχουν φτάσει στους έξι, ενώ ανάμεσα στο θύματα βρίσκονται και αστυνομικοί! Μέχρι τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, ο Νατζίμπ Ντάνις, έκανε γνωστό ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε έξι, ενώ δέκα αστυνομικοί και άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες, τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Ο καμικάζι αυτοκτονίας ήταν πεζός και ανατινάχθηκε με ένα γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά κοντά σε ένα σχολείο κοντά στο κέντρο της Καμπούλ, ενώ στην ίδια περιοχή βρίσκονται τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης καθώς και κοντά προεδρικό μέγαρο του Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπασίρ Μουτζάχιντ είπε πως βρισκόταν σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από το σημείο της έκρηξης, κοντά στο σημείο όπου είχε ξεκινήσει διαδήλωση περίπου 30 λεπτά νωρίτερα. “Απομάκρυνα τέσσερα πτώματα αλλά υπήρχαν περισσότερα πεσμένα στο έδαφος”, είπε χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην Καμπούλ για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία της κυβέρνησης να αποτρέψει επιθέσεις από ένοπλους Ταλιμπάν σε δύο επαρχίες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν υπέστησαν σφοδρές απώλειες στις μάχες το περασμένο σαββατοκύριακο με τους Ταλιμπάν στις επαρχίες της Γκαζνί και της Χεράτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις