Κόσμος

Αφγανιστάν: Επίθεση κατά του ινδικού προξενείου – Πληροφορίες για νεκρούς

Εκρήξεις και πυρά ακούστηκαν κοντά στο προξενείο της Ινδίας στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ, μεγάλη πόλη του βορείου Αφγανιστάν, ενώ ομάδα ενόπλων προσπαθεί να επιτεθεί στο κτίριο, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με διεθνή μέσα, δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Δεχόμαστε επίθεση. Οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται”, δήλωσε ινδός διπλωμάτης οχυρωμένος στο εσωτερικό του προξενείου.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων δήλωσε ότι άκουσε δύο εκρήξεις και στη συνέχεια πυρά κατά τις 21.00 τοπική ώρα.

Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Μπαλχ δήλωσε ότι ΄”πρόκειται για επίθεση κατά του προξενείου της Ινδίας. Δεν γνωρίζουμε εάν οι ένοπλοι κατόρθωσαν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου”.
Η επίθεση σημειώνεται περί τις δέκα ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στο Αφγανιστάν. Η Ινδία προσπαθεί να καταλάβει τη θέση του περιφερειακού συμμάχου στο πλευρό του Αφγανιστάν εις βάρος του αντιπάλου του Πακιστάν, το οποίο η Καμπούλ κατηγορεί ότι συντηρεί τη δράση των μαχητών ταλιμπάν. 

Σύμφωνα με το RT, που επικαλείται τους India’s Times, δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή στο Σιάτλ: Το superyacht 300 εκατ. δολαρίων του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έφτασε στο λιμάνι ενώ η Meta απέλυε 1.400 εργαζόμενους
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι συνολικές απολύσεις ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 15.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από το 20% του προσωπικού της εταιρείας
Το superyacht των 300 εκατ. δολαρίων του Μαρκ Ζούκερμπεργκ