Κόσμος

Αφγανιστάν – ΝΑΤΟ: Ανεστάλησαν όλες οι εμπορικές πτήσεις από την Καμπούλ

Όλες οι εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν ανεστάλησαν. Αυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής αξιωματούχος του ΝΑΤΟ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τον χώρο επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μόνο στρατιωτικά αεροπλάνα. Σημειώνεται ότι η British Airways δεν χρησιμοποιεί επί του παρόντος τον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία καθώς οι αντάρτες Ταλιμπάν εισήλθαν στην πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα όπως φαίνεται από βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media το αεροδρόμιο της Καμπούλ δέχθηκε επίθεση. Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν πλήθος κόσμου να προσπαθεί να επιβιβαστεί σε κάποιο αεροσκάφος προκειμένου να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, ενώ την ίδια ώρα στον ουρανό φαίνονται πυρά. 

Δείτε βίντεο:

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα προειδοποίηση ασφαλείας εξέδωσε και η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ σημειώνοντας ότι κατάσταση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν αλλάζει γρήγορα, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, όπου υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα βοηθούν στην απομάκρυνση των περισσοτέρων μελών του αμερικανικού προσωπικού.

“Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται”, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 29