Κόσμος

Αφγανιστάν: Στην αντεπίθεση ο στρατός – Νεκροί πάνω από 100 Ταλιμπάν

Αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν από τους Ταλιμπάν την περιοχή Γκουζάρα στη δυτική επαρχία Χεράτ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν.

«..Ως αποτέλεσμα πάνω από 100 τρομοκράτες Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Επιπλέον, καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα από τον οπλισμό και τα πυρομαχικά τους», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Twitter αργά χθες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, εντείνεται η βία στο Αφγανιστάν καθώς οι Ταλιμπάν κλιμακώνουν την επίθεσή τους μετά την έναρξη της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα τον Μάιο.

Η αποχώρηση των στρατευμάτων ήταν ένα από τα σημεία της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ πέρυσι τον Φεβρουάριο στη Ντόχα.

Πηγή: Sputnik / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 29