Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν σκότωσαν τέσσερα γαϊδούρια που μετέφεραν τρόφιμα

Γερμανία

Τέσσερα γαϊδούρια που μετέφεραν τρόφιμα σε χωριό που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης στην επαρχία Γορ, στο δυτικό Αφγανιστάν σκότωσαν μαχητές των Ταλιμπάν ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε πριν από πέντε μέρες στην περιοχή Χαρσάντα της Γορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον επαρχιακό σύμβουλο Μοχάμαντ Μαχντάβι και τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, τον Άμπντουλ Χάι Χατίμπι.

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν το 90% της Χαρσάντα εδώ και χρόνια και αυτοί που ζουν –συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων ασφαλείας– στο χωριό Μανγκ, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε τρόφιμα και άλλα απαραίτητα αγαθά, δήλωσε ο Μαχντάβι στο dpa.

Την περασμένη εβδομάδα μια γυναίκα από το χωριό αυτό φόρτωσε τέσσερα γαϊδούρια με αλεύρι, λάδι και ρύζι μετά την επίσκεψή της σε συγγενείς της που ζουν σε περιοχή που ελέγχουν οι Ταλιμπάν. Κατά την επιστροφή της στο Μανγκ, την σταμάτησαν Ταλιμπάν, οι οποίοι δεν της επέτρεψαν να πάρει μαζί της τα γαϊδούρια στο χωριό Μανγκ που ελέγχεται από την κυβέρνηση.

Όταν η γυναίκα αντιστάθηκε σε έναν βαθμό, οι Ταλιμπάν κατέσχεσαν τα τρόφιμα και πυροβόλησαν και σκότωσαν και τα τέσσερα ζώα, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε ότι μέλη τοπικής φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής είχαν φορτώσει στα τέσσερα γαϊδούρια αλεύρι και λάδι και τα μετέφεραν σε σημεία ελέγχου τους.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, αυτοί έπεσαν σε ενέδρα μαχητών των Ταλιμπάν και όπως είναι “προφανές τα αγαθά κατασχέθηκαν” και μέλη της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής συνελήφθησαν.

Η Γορ βρίσκεται μεταξύ των πιο υποβαθμισμένων επαρχιών του Αφγανιστάν. Εκατοντάδες κάτοικοι πραγματοποίησαν πρόσφατα για πολλές μέρες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με αίτημα την κατασκευή δρόμου και δικτύου ηλεκτροδότησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις