Κόσμος

Αφγανιστάν: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε ένα τζαμί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε ένα μεγάλο τζαμί, κοντά στη φυλασσόμενη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ του Αφγανιστάν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στη λεγόμενη “Πράσινη Ζώνη”, κοντά σε σπίτια και γραφεία που ανήκουν σε δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και πρεσβείες.

Ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον χώρο του τεμένους Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν όπου πλένονται οι πιστοί πριν προχωρήσουν στο εσωτερικό για να προσευχηθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν και με αξιωματικούς της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Τάρεκ Αριάν, επιβεβαίωσε ότι έχουν τραυματιστεί τρεις άνθρωποι. Την περασμένη εβδομάδα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν ένα ιδιωτικό λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους ενός ειδησεογραφικού οργανισμού στην Καμπούλ. Ένας δημοσιογράφος και ένας τεχνικός σκοτώθηκαν και έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Ο αμερικανικός στρατός ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για πιθανή επανέναρξη μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεων στο Ιράν
Οι πανηγυρισμοί της Τεχεράνης για τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών ενδέχεται να ωθήσουν τον Τραμπ να επιστρέψει στην επιλογή του πολέμου
REUTERS
Ο Πάπας Λέων υποδέχθηκε τον Μπομπ Ντίλαν στο Βατικανό – Η ανταλλαγή δώρων και η κουκούλα που δεν αποχωρίστηκε ο τραγουδοποιός
Ο πάπας Λέων έδωσε στον Μπομπ Ντίλαν ένα ροζάριο, σύμφωνα με το Vatican News, ενώ ο  85χρονος τραγουδοποιός του χάρισε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Chronicles - Volume One»
Ο πάπας Λέων και ο Μπομπ Ντίλαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπό πίεση μετά την ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές – Ρεπουμπλικάνοι ζητούν αλλαγές στον Λευκό Οίκο
Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο έμπειρος Ρεπουμπλικανός πολιτικός σύμβουλος Τζον Φίχερι, ο οποίος περιέγραψε το εκλογικό αποτέλεσμα ως «τεράστια καταστροφή» για τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ