Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αφήνει τα παλάτια για τον έρωτα! Πριγκίπισσα παντρεύεται κοινό θνητό

Η πριγκίπισσα Ayako

Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Ayako, κόρη του αείμνηστου πρίγκιπα Takamodo, θα παραιτηθεί από τον τίτλο της για χάρη του έρωτα.

Η πριγκίπισσα Ayako βαδίζει στα χνάρια της ξαδέρφης της. Και η πριγκίπισσα Mako ανακοίνωσε τον αρραβώνα με συμφοιτητή της.

Η 27χρονη Ayako θα παντρευτεί τον 32χρονο υπάλληλο της ναυτιλιακής εταιρείας NYK Line, Kei Moriya, στο ιερό Meiji Jingu του Τόκιο στις 29 Οκτωβρίου.

Είναι η δεύτερη που ανακοινώνει ότι παντρεύεται κοινό θνητό μέσα σε δύο χρόνια. Τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας δεν έχουν καμία αξίωση στον “Θρόνο των Χρυσάνθεμων”.

Οι πριγκίπισσες θα χάσουν τη βασιλική τους ιδιότητα μετά τον γάμο τους με τους κοινούς θνητούς που ερωτεύτηκαν. Ένας νόμος που δεν ισχύει ωστόσο για τα αρσενικά μέλη της οικογένειας.

Η πριγκίπισσα, η αναβολή του γάμου και τα σενάρια

Η Ayako γνωρίστηκε με τον Moriya πριν από έναν χρόνο όταν τους σύστησε η μητέρα της Takamodo τον Δεκέμβριο. Σε αντίθεση με την ξαδέρφη της Mako, η πριγκίπισσα Ayako δεν είναι άμεση απόγονος του αυτοκράτορα Akihito, που αναμένεται να παραιτηθεί τον επόμενο χρόνο.

Η πριγκίπισσα Mako αποκάλυψε τον Φεβρουάριο πως ο γάμος της που είχε αρχικά οριστεί για τον Νοέμβριο θα καθυστερήσει μέχρι το 2020. Επικαλέστηκε έλλειψη χρόνου για τις προετοιμασίες.

Εκείνη την εποχή τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ζευγάρι αποφάσισε να αναβάλει τον γάμο μέχρι την παραίτηση του αυτοκράτορα Akihito. Η ξαφνική ωστόσο ανακοίνωση πυροδότησε φήμες πως ίσως ευθύνεται για την αναβολή του γάμου το οικογενειακό background του γαμπρού.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις