Κόσμος

Άφραγκος ο Κιμ Γιονγκ Ουν! Ξεκοκάλισε τα χρήματα που του άφησε ο πατέρας του

Τα χρήματα που του άφησε στον Κιμ Γιονγκ Ουν ο πατέρας του έχουν κάνει φτερά. Έφαγε τα περισσότερα σε πυρηνικές δοκιμές ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν οργάνωσε μια σειρά από ακριβές πυρηνικές δοκιμές από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Βόρειας Κορέας μετά τον θάνατο του πατέρα του Kim Jong-il το 2011. Λόγω των πυρηνικών δοκιμών έκαναν φτερά και τα κεφάλαια που κληρονόμησε σύμφωνα με πηγές στην Κίνα που έχουν στενούς δεσμούς με την ελίτ στην Πιονγκγιάνγκ.

“Λόγω των υπερβολικών δαπανών του Κιμ Γιονγκ Ουν, στερεύουν τα κεφάλαια που του άφησε ο πατέρας του. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων προερχόταν από τα κεφάλαια που του άφησε” τόνισε πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ψάχνει χρήμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ανέφερε επίσης ότι διέθεσε τεράστια κεφάλαια για την ανάπτυξη του δρόμου Ryomyong στην Πιονγιάνγκ και το χιονοδρομικό κέντρο Masikryong. Αντίκτυπο ενδέχεται να είχαν και οι διεθνείς κυρώσεις τη στιγμή που εκατομμύρια πολίτες στη Βόρεια Κορέα ζουν στα όρια της πείνας.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε η χώρα του να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στη Νότια Κορέα. Ελπίζει σε κεφάλαια από τη Σεούλ, γυρνώντας σε πρακτικές του 1990 και του 2000. Τότε που η Νότια Κορέα προσέφερε επιδοτήσεις στον Βορρά σε αντάλλαγμα για ειρηνικές σχέσεις.

“Θα υπάρξει ανάπτυξη των σχέσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκγιάνγκ” εκτιμά δεύτερη πηγή από την Κίνα. “Αν ωστόσο δεν ικανοποιηθούν στην Πιονγιάνγκ θα επιδεινωθούν οι δεσμοί Βορρά – Νότου”.

Πηγή: Sun

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ελληνοαμερικανίδα Ντέμπι Ματενόπουλος αυτοπροτείνεται για νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και διάδοχος της Γκιλφόιλ
Η 52χρονη παρουσιάστρια απαριθμεί και τα προσόντα της: «1. τα ελληνικά είναι η πρώτη μου γλώσσα, 2. έχω ελληνικό διαβατήριο 3. η οικογένειά μου ζει στην Ελλάδα»
H Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Ντέμπι Ματενόπουλος
Η Αλβανία «φλέγεται» από τις διαδηλώσεις: Φοιτητές προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του Ράμα, μεγάλες καταστροφές και τραυματίες
Οι φοιτητές ζητούν την αποχώρηση του Έντι Ράμα - «Δεν παραιτούμαι» απαντά ο ίδιος - Νέες διαδηλώσεις σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας
REUTERS
8
Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Όρεγκον: Νεκρά 3 παιδιά και δάσκαλος – Πολίτης καταδίωξε τον 16χρονο δράστη και τον σκότωσε
5, 8 και 11 χρόνων τα παιδιά που σκοτώθηκαν - Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται 7χρονος και 54χρονος εκπαιδευτικός - Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο
REUTERS
Ο Ντίτερς κατέθεσε μήνυση κατά της Γκιλφόιλ για την υπόθεση των 100.000 δολαρίων - «Έχω ηχητικό που μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση Τραμπ»
Ο δωρητής του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση μετά την αποκάλυψη της WSJ πως του ζήτησε να της μεταφέρει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
8