Κόσμος

Αγγλία: “Αναγκασμένη” να βοηθήσει τις ΗΠΑ σε ενδεχόμενο χτύπημα στον Άσαντ!

Για τη Βρετανία θα ήταν δύσκολο να αρνηθεί ένα αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών να τις συνδράμει στρατιωτικά στη Συρία αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσιζε να αναλάβει δράση εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για χρήση χημικών όπλων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τον συριακό στρατό ότι εξαπέλυσε στις 4 Απριλίου επίθεση κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δηλητηριώδες αέριο. Απάντησε εκτοξεύοντας πυραύλους κρουζ κατά συριακής αεροπορικής βάσης και διαμήνυσε πως δεν θα ανεχθεί τη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ.

Η Βρετανία επιδοκίμασε την αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση με χημικά όπλα, αλλά δεν ενεπλάκη άμεσα. Ωστόσο ο Τζόνσον άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση θα υποστηρίξει στρατιωτικά τον Τραμπ, αν κληθεί να το πράξει, στην περίπτωση ενδεχόμενης μελλοντικής επίθεσης με χημικά όπλα.

«Αν οι Αμερικανοί αναγκάζονταν για άλλη μια φορά από τις ενέργειες του καθεστώτος Άσαντ… και μας ζητούσαν να βοηθήσουμε, θα ήταν πολύ δύσκολο να πούμε όχι», δήλωσε ο Τζόνσον στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Τζόνσον είπε πως μένει να προσδιοριστεί αν μια τέτοια στρατιωτική συνδρομή θα χρειαζόταν την έγκριση του κοινοβουλίου, το οποίο το 2013 είχε ψηφίσει κατά του βομβαρδισμού των δυνάμεων του Άσαντ στη Συρία, αντίθετα απ’ αυτό που είχε ζητήσει η βρετανική κυβέρνηση, η οποία ήθελε να τις αποτρέψει να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Το Ισραήλ περιορίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας – Κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας
Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι θα επιτρέπει την είσοδο μόνο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια ημερησίως στη Λωρίδα της Γάζας – αριθμός μειωμένος στο μισό σε σχέση με αυτόν που είχε συμφωνηθεί
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Η Γη σε «σημείο μη αναστρέψιμο» προειδοποιούν οι επιστήμονες: Καταρρέουν οι κοραλλιογενείς ύφαλοι
Μια παγκόσμια έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, τα πρώτα οικοσυστήματα που καταρρέουν, σηματοδοτούν την είσοδο της Γης σε μια «νέα κλιματική πραγματικότητα» με μη αναστρέψιμες συνέπειες
Ο πλανήτης Γη
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έτοιμος να κινητοποιήσει δύο εκατομμύρια εφέδρους για την Ουκρανία
Το Κρεμλίνο ετοιμάζει μια νομοθετική μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει στον Ρώσο πρόεδρο να αναπτύξει έως και δύο εκατομμύρια εφέδρους, χωρίς να χρειαστεί να κηρύξει πόλεμο ή να προχωρήσει σε νέα γενική επιστράτευση
Ρώσοι στρατιώτες 4
Γαλλία: Η δύσκολη εξίσωση του Σεμπαστιάν Λεκορνί – «Ή αλλάζουμε, ή θα μας αλλάξουν»
Ο Γάλλος πρωθυπουργός επέλεξε την εκτόνωση, αναστέλοντας τη μεταρρύθμιση για τις συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα υποσχέθηκε έναν νέο επιμερισμό της εξουσίας – Μια «επικίνδυνη αποστολή», όπως αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί 1