Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αγία Πετρούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο μακελάρης! Συλλήψεις on camera! [vids]

Φωτογραφία από YouTube
Φωτογραφία από YouTube

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ταυτοποίησε το πρόσωπο που ενορχήστρωσε την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι στο μέτρο της Αγίας Πετρούπολης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται τον επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ.

«Έχει προσωρινά ταυτοποιηθεί. Ναι, ναι, έχει ταυτοποιηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπόρτνικοφ σύμφωνα με τα πρακτορεία.Η αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι τώρα δέκα ανθρώπους ως υπόπτους για την επίθεση.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι συνέλαβαν τον μεγαλύτερο αδελφό ενός από τους φερόμενους ως ενορχηστρωτές της επίθεσης, του Αμπρόρ Αζίμοφ, ο οποίος κρατείται στην περιοχή της Μόσχας.

Αγία Πετρούπολη: Έπιασαν τον μακελάρη! On camera η σύλληψή του [vid]

Ο Αμπρόρ Αζίμοφ, που κατάγεται από το Καζακστάν όπως και ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, αρνείται ότι είναι ο εγκέφαλος της επίθεσης αλλά παραδέχθηκε ότι είχε έμμεση εμπλοκή.

Η χρηματοδότηση

Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στις αρχές του μήνα, είχε χρηματοδοτηθεί από μια “διεθνή τρομοκρατική οργάνωση” στην Τουρκία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι. Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, ο Ακράμ Αζίμοφ, ο αδελφός του φερόμενου ως οργανωτή της επίθεσης, μετέφερε χρήματα από την Τουρκία στον καμικάζι Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

“Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αποδείξεις ο Ακράμ Αζίμοφ έλαβε ο ίδιος μετρητά στην Τουρκία για την τρομοκρατική επίθεση. Επίσης, επέβλεψε την παραχάραξη ταυτοτήτων για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης” ώστε να μπορέσουν να περάσουν ανεμπόδιστα τα σύνορα, είπε η δικαστής Γελένα Λενσκάγια, κατά την ανάγνωση της απόφασης των αρχών να παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι τις 3 Ιουνίου, ο Αζίμοφ. Η Λενσκάγια δεν κατονόμασε τη “διεθνή τρομοκρατική οργάνωση”.

Ο Ακράμ Αζίμοφ είναι το δέκατο πρόσωπο που κατηγορείται για την υπόθεση αυτή στη Ρωσία. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή του στην επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε