Σάββατο, 24 Φεβ.
19oC Αθήνα

Αγία Σοφία: Επέστρεψε η είσοδος με εισιτήριο για τους τουρίστες

Αγία Σοφία: Επέστρεψε η είσοδος με εισιτήριο για τους τουρίστες

Επέστρεψε από σήμερα η είσοδος με εισιτήριο στην Αγία Σοφία για τους τουρίστες που δεν είναι Τούρκοι, μετά από σχετική απόφαση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το υπουργείο ολοκλήρωσε το διαχωρισμό των εισόδων για εκείνους που θα μπαίνουν στην Αγία Σοφία ως προσκυνητές και εκείνους που θα το επισκέπτονται για πολιτιστικούς ή τουριστικούς σκοπούς. Η είσοδος για τους αλλοδαπούς που θα εισέρχονται στην Αγία Σοφία για τουριστικούς σκοπούς ανέρχεται στα 25 ευρώ.

Σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρει: «Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και προστασίας του μνημείου που ξεκίνησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Έρσοϊ προβλέπεται η εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε συγκεκριμένο μέρος που έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου.

Επιπλέον έχει γίνει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστημάτων ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας που θα επισκέπτονται για σκοπούς θρησκευτικής λατρείας το τέμενος θα συνεχίσουν να εισέρχονται δωρεάν από την προβλεπόμενη για αυτό το λόγο είσοδο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις