Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αγορά με ποσό – μαμούθ! Πασίγνωστος όμιλος αγόρασε δύο εφημερίδες

αγορά εφημερίδες

Η εποχή του internet αλλάζει τα πάντα στον χώρο των εφημερίδων και έτσι πασίγνωστος όμιλος αποφάσισε να ρίξει στην αγορά ένα ποσό – μαμούθ για να αγοράσει δύο εφημερίδες και να αποκτήσει επί της ουσίας το μονοπώλιο στον χώρο!

Πρόκετια για τον όμιλο Trinity Mirror, ο οποίος εκδίδει την Daily Mirror, που έριξε στην αγορά 126,7 εκατομμύρια στερλίνες σε μετρητά και σε μετοχές προκειμένου να αγοράσει τις εφημερίδες

Daily Express και Daily Star οι οποίες αποτελούν και τις βασικές αντιπάλους του ομίλου στο χώρο των ταμπλόιτ μέσων στη Βρετανία.

Ο όμιλος Trinity Mirror ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταβάλει αρχικά ένα ποσό σε ρευστό ύψους 47,7 εκατομμυρίων στερλινών και σε δεύτερη φάση ένα ποσό 59 εκατομμυρίων στερλινών μεταξύ του 2020 και του 2023. Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί με μετοχές αξίας ύψους 20 εκατομμυρίων στερλινών.

Η συμφωνία αυτή φέρνει μαζί ταμπλόιντ που βρισκόντουσαν στα αντίθετα άκρα του πολιτικού φάσματος και περιοδικά για τις διασημότητες και δημιουργεί έναν μεγαλύτερο όμιλο που θα μπορεί να πολεμήσει καλύτερα την πτώση των πωλήσεων και την στροφή των αναγνωστών και των διαφημιστών στο Ίντερνετ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις