Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αγόρασε το σπίτι των παιδικών χρόνων του Μπομπ Ντίλαν [pic]

Αγόρασε το σπίτι των παιδικών χρόνων του Μπομπ Ντίλαν [pic]
Φωτογραφία Bill Pagel, Facebook

Ο φανατικός -πιο φανατικός, δεν γίνεται- θαυμαστής του Μπομπ Ντίλαν, Μπιλ Πέιτζελ αγόρασε το απόλυτο ροκ συλλεκτικό κομμάτι: το σπίτι των παιδικών χρόνων του Ντίλαν στο Χίμπινγκ στην Πολιτεία της Μινεσότα, όπου ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός έζησε από το 1948 έως το 1959.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Minneapolis Star Tribune, ο Πέιτζελ αγόρασε αντί 84.000 δολαρίων το με εμβαδόν σχεδόν 150 τετραγωνικά μέτρα σπίτι από τους προηγούμενους κατόχους του, τον Γκρεγκ και την Ντόνα Φρεντς, οι οποίοι ζούσαν εκεί από το 1990.

Ο Πέιτζελ σχεδιάζει να το αποκαταστήσει στη μορφή που είχε τη δεκαετία του 1950, στη διάρκεια των παιδικών χρόνων του, σήμερα πια, νομπελίστα λογοτεχνίας: «Προσπαθώ να εντοπίσω έναν άλλον συλλέκτη ο οποίος είχε αγοράσει, το 1998, πολλά κομμάτια της αρχικής επίπλωσης, συμπεριλαμβανομένων και των επίπλων του υπνοδωματίου του Μπομπ Ντίλαν. Θα ήμουν ευγνώμων στον οποιονδήποτε που μπορεί να έχει μια άκρη για να εντοπίσω αυτό το πρόσωπο» δήλωσε.

Από το 1995, ο σχεδόν ογδοντάχρονος φαρμακοποιός διαχειρίζεται το boblinks.com, τον μεγάλης σημασίας ιστότοπο θαυμαστών του Μπομπ Ντίλαν. Εκεί φιλοξενούνται, μεταξύ πολλών άλλων, και οι πλήρες λίστες τραγουδιών για κάθε νύχτα της τουρνέ Never Ending Tour του Ντίλαν. Τα βίντεο συνεχίζουν αρκετά λεπτά μετά το τέλος των show, ανεξαρτήτως του πού ελάμβαναν χώρα, με αποτέλεσμα το υλικό να είναι ανεκτίμητο για τους θαυμαστές του τραγουδιστή-τραγουδοποιού.

Εδώ και πάνω από 50 χρόνια είναι θαυμαστής του Ντίλαν. «Ο Μπομπ Ντίλαν μπήκε στη ζωή μου το φθινόπωρο του 1961, όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στο Μάντισον» είχε δηλώσει, πριν δύο χρόνια, στο Artful Living. «Κάποιοι απ΄τους φίλους μου ήταν απ’ τη Νέα Υόρκη και τον είχαν δει να παίζει – αυτό, πριν κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ. Ένας απ’ αυτούς μου έδειξε άρθρο που είχε γράψει ο Ρόμπερτ Σέλτον στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, με μια πολύ θετική κριτική αφότου τον είχε δει να παίζει στο Gerdes Folk City στο Γρίνγουιτς Βίλατζ. Αρκετούς μήνες μετά, αγόρασα το πρώτο του άλμπουμ όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του 1962».

Το 2001, ο Πέιτζελ αγόρασε το πρώτο σπίτι των παιδικών χρόνων του Μπομπ Ντίλαν – μια μεζονέτα στο Ντούλουθ της Μινεσότα – αντί 82.000 δολαρίων στο Ebay. Έως τη στιγμή της αγοράς του σπιτιού στο Χίμπινγκ, το σπίτι στο Ντούλουθ ήταν o πόλος έλξης στη συλλογή του Μπιλ Πέιτζελ. Ο οποίος σχεδιάζει να μετατρέψει και τις δύο κατοικίες σε μουσεία Μπομπ Ντίλαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις