Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Με… άγριες διαθέσεις ο Ερντογάν στην ευρωτουρκική σύνοδο στη Βάρνα – “Έχουμε κι εμείς βίντεο”

Με… άγριες διαθέσεις ο Ερντογάν στην ευρωτουρκική σύνοδο στη Βάρνα – “Έχουμε κι εμείς βίντεο”
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η Σύνοδος Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (26.03.2018) στην πόλη της Βουλγαρίας
Ο Ερντογάν θα έχει συναντήσεις με Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ
“Η Τουρκία δεν δέχεται μαθήματα από τη Δύση”, τόνισε σε ομιλία του στην Τραπεζούντα

Με βίντεο θα προσέλθει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Δευτέρα (26.03.2018) στη Βάρνα.

Σε ομιλία του στην Τραπεζούντα, ο Ερντογάν απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στη Δύση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Τουρκία δεν δέχεται μαθήματα από τη Δύση. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως για όσα επιρρίπτουν στην Τουρκία για την επιχείρηση στο Αφρίν, ο ίδιος έχει βίντεο που τα αντικρούουν.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν προφανώς εννοεί ότι έχει στα χέρια του υλικό που αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση.

Στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συνόδου, ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στη Βάρνα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ. Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται μεταξύ άλλων να του θέσουν και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στη Βάρνα

Για τις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η άφιξη του Τούρκου Προέδρου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοβ.

Στις 19.00 αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει δύο ώρες. Μετά το πέρας της συνάντησης θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου ενώ για τις 22.00 προγραμματιστεί η αναχώρηση του Τούρκου προέδρου από τη Βάρνα.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις