Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αγριεύουν τα πράγματα στην Καταλονία – Η Μαδρίτη απειλεί τους δημάρχους που στηρίζουν το δημοψήφισμα

Καταλονία

Όσοι δήμαρχοι στην Καταλονία έχουν ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Καταλονία απειλούνται ακόμα και με σύλληψη…

Ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας κάλεσε σήμερα τις τοπικές αρχές να κλητεύσουν περισσότερους από 700 δημάρχους στην Καταλονία, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιφέρειάς τους, το οποίο η Μαδρίτη χαρακτηρίζει παράνομο.

Μπλόκο στο δημοψήφισμα στην Καταλονία με κάθε τρόπο

Η κίνηση αυτή αυξάνει την ένταση στη διαμάχη για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, μία ημέρα μετά την αναστολή από το Συνταγματικό Δικαστήριο και του δεύτερου νόμου που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Μέχρι τώρα 712 δημοτικοί άρχοντες έχουν δηλώσει ότι θα επιτρέψουν τη χρήση δημόσιων χώρων για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας της 1ης Οκτωβρίου, αν και η δήμαρχος της κυριότερης πόλης, της Βαρκελώνης, δεν έχει λάβει οριστική θέση.

Απειλή και για συλλήψεις…

Αν οι δήμαρχοι που έχουν ταχθεί υπέρ του δημοψηφίσματος δεν ανταποκριθούν στις κλητεύσεις, η αστυνομία θα πρέπει να τους συλλάβει, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα σε επίσημη επιστολή του προς τις τοπικές αρχές.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις