Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Άγριο κράξιμο Ερντογάν στην Ευρώπη: Υποστηρίζουν τρομοκράτες – Μη μας κουνούν το δάχτυλο!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Καλύτερη άμυνα η επίθεση; Ή μήπως απλά ο Ερντογάν δεν νοιάζεται για το αν θα υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες; Το σίγουρο είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος έριξε… βόμβες την ώρα που ο πρωθυπουργός του Αχμέτ Νταβούτογλου βρίσκεται στις Βρυξέλλες και διαπραγματεύεται (;) με τους Ευρωπαίους για το προσφυγικό.

Και τι δεν είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε τηλεοπτικά την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το “παζάρι” του Νταβούτογλου με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες. Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τρομοκράτες (τους Κούρδους εννοεί), να κοιτάξουν πρώτα τι κάνουν οι ίδιοι για το μεταναστευτικό και μετά τι κάνει η Τουρκία και είναι υποκριτές. Μια ωραία ατμόσφαιρα στην «ήπειρό μας», που λέει και ο Νταβούτογλου.

Η Ευρώπη πρέπει να κοιτάζει τις δικές της επιδόσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα πριν να λέει στην Τουρκία τι να κάνει με τους πρόσφυγες, είπε ο Ερντογάν και τόνισε ότι η χώρα του θα ακούει την κριτική από την Ευρώπη όσον αφορά τα δικαιώματα όταν αυτή είναι σωστή, διαφορετικά θα κάνει αυτό που κρίνει απαραίτητο. Μια σαφής αναφορά στην (χλιαρή πάντως) κριτική της Ε.Ε. για τον έλεγχο του Τύπου στην Τουρκία…

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε επίσης ότι η Ευρώπη “χορεύει σε ναρκοπέδιο” υποστηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα “τρομοκρατικές” οργανώσεις στην Τουρκία που έχουν ενωθεί εναντίον του κράτους. Χαρακτήρισε δε “ανέντιμη και ανειλικρινή” τη στάση της Ευρώπης έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε