Κόσμος

«Αγύριστο κεφάλι» η Μέρκελ, επιμένει για τους τεμπέληδες

Τι κι αν χάρηκε που πέρασε το Μεσοπρόθεσμο και οι Έλληνες θα ματώσουν; Η Άνγκελα Μερκελ δεν αλλάζει γνώμη και εξακολουθεί να πιστεύει ότι σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη «υπάρχει ελάχιστος ζήλος για εργασία».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η άποψή της για τους… τεμπέληδες της Ευρώπης είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να γίνεται στόχος επικρίσεων. Αλλά εκείνη, ως βέρα Γερμανίδα, δεν αλλάζει γνώμη έτσι εύκολα…

“Κοίταξα τους αριθμούς, ίσως στην πράξη ο χρόνος εργασίας αλλού στην Ευρώπη να είναι πιο υψηλός από τη Γερμανία σε απόλυτους αριθμούς, όμως εάν αφαιρέσετε όλες τις απεργίες και τα λοιπά, τότε διαπιστώνεται ότι τα σταθερά κράτη είναι συγκριτικά αποτελεσματικότερα”, είπε η Μέρκελ.

Τον Μάιο η καγκελάριος είχε πει ότι “θα πρέπει σε κράτη, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία οι εργαζόμενοι να μη συνταξιοδοτούνται νωρίτερα σε σύγκριση με τη Γερμανία, όλοι να κάνουν τις ίδιες προσπάθειες”.

Όμως, διαθέσιμα στοιχεία αντικρούουν τον ισχυρισμό ότι οι Γερμανοί εργάζονται περισσότερο από άλλους Ευρωπαίους.

Ο μεσοσταθμικός χρόνος εργασίας στη Γερμανία είναι 1.390 ώρες, ενώ στην Ελλάδα φθάνει τις 2.119 ώρες, στην Ιταλία τις 1.773 ώρες και στη Γαλλία τις 1.554 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ούτε τεμπέληδες είμαστε, ούτε περισσότερες διακοπές κάνουμε!”

Μέρκελ: Γενναία η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ