Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Άη Βασίλης: Γιατί κινδυνεύει να μείνει αδειανό το ταχυδρομείο του για πρώτη φορά!

Άη Βασίλης: Γιατί κινδυνεύει να μείνει αδειανό το ταχυδρομείο του για πρώτη φορά!
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Άη Βασίλης χωρίς γράμματα από παιδιά; Ναι, αν εφαρμοστεί τυπικά η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και στη συγκεκριμένη περίπτωση, του αποστολέα!

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ήδη στη Βαυαρία τα παιδιά δεν μπορούν να τοποθετούν γράμματα για τον Άη Βασίλη στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στην πόλη Ροτ.

Ως γνωστόν, η GDPR, δηλαδή η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που τέθηκε σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου, σήμανε την απαγόρευση προς τα παιδιά να στείλουν γράμματα προς τον αγαπημένο τους Άη Βασίλη.

Μάλιστα, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, καθώς όποιος εναντιωθεί, απειλείται με πρόστιμο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι επιστολές παραβιάζουν τα σημαντικότερα άρθρα, καθώς στα γράμματα αναγράφονται λεπτομέρειες, όπως ονοματεπώνυμα, ηλικίες και διευθύνσεις, ώστε να… ξέρει ο Santa που να ταχυδρομήσει τα δώρα.

Πάντως, όπως αναφέρει ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός Antenna Bayern, αναζητείται ειδική νομική φόρμουλα για τα παιδιά, που θέλουν να αποθέσουν στα δέντρα του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας τα γράμματά τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις