Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αίγυπτος: Ανασχηματισμός με το 25% των υπουργών να είναι γυναίκες

Αίγυπτος:  Ανασχηματισμός με το 25% των υπουργών να είναι γυναίκες
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αισθητά αλλά και αισθητικά ανανεωμένη η νέα κυβέρνηση στην Αίγυπτο. Κατά το 1/3 αποτελείται από νέα πρόσωπα με το 25% του συνόλου των υπουργών να είναι γένους θηλυκού.

Νέα ώθηση στην αποτελεσματικότητα της άσκησης του κυβερνητικού έργου δίνει από σήμερα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Το ανασχηματισμένο Υπουργικό Συμβούλιο που ορκίστηκε το μεσημέρι ενώπιόν του παρουσιάζεται αισθητά ανανεωμένο κατά το 1/3 στη σύνθεσή του και μάλιστα με δύο περισσότερες γυναίκες υπουργούς, που πλέον θα ελέγχουν το 25% της κυβέρνησης σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου περιλαμβάνει 12 νέους Υπουργούς από τους 32 συνολικά.

Αίγυπτος: Φύγε συ έλα συ

πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι σημαντικότερες αλλαγές σημειώθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας, όπου τον επί τέσσερα χρόνια υπουργό Σέντκι Σόμπχι διαδέχεται ο Μοχάμεντ Άχμεντ Ζάκι. Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Μαχμούντ Ταουφίκ αντικαθιστά τον Μάγκντι Άμπντελ Γκαφάρ και στο Υπουργείο Οικονομικών όπου ο Αναπληρωτής Μοχάμεντ Μάιτ αναβαθμίστηκε σε Υπουργό, στη θέση του Αμρ Ελ Γκάρυ.

Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Μουστάφα Μαμπντούλι, που διατηρεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο Οικισμού.

με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις