Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας, στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο. Η βόμβα εξεράγη την ώρα που τα οχήματα στα οποία επέβαιναν οι στρατιώτες περνούσαν από το σημείο, όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.
Αφότου ο πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμενων και νυν πρόεδρος ανέτρεψε τον ισλαμιστή προκάτοχό του στο αξίωμα Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013, οι τζιχαντιστικές οργανώσεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης.
Οι οργανώσεις αυτές λένε ότι προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή σε βάρος των υποστηρικτών του Μόρσι που εξαπέλυσε ο κρατικός μηχανισμός μετά την εκδίωξή του από την εξουσία.
Οι στρατιώτες οι οποίοι σκοτώθηκαν ανήκαν σε μια μονάδα στην οποία έχει ανατεθεί η φρούρηση ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ