Κόσμος

Αίγυπτος: Με καθυστέρηση η νέα σχολική χρονιά, λόγω κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μεγάλη καθυστέρηση θα ξεκινήσουν φέτος τα μαθήματα στην Αίγυπτο, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας της χώρας, Τάρεκ Σάουκι, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας θα επαναλάβουν τα μαθήματα στις 17 Οκτωβρίου.

Το θέμα εξέτασε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαμπντούλι με τους υπουργούς Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου συζήτησαν τον προγραμματισμό για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Το πλήρες σχέδιο για την επερχόμενη σχολική χρονιά στην Αίγυπτο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, με την κυβέρνηση να επανεξετάζει την κατάσταση μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Η Αίγυπτος έχει 23 εκατομμύρια μαθητές, από το νηπιαγωγείο έως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Τάρεκ Σάουκι.

Τα αιγυπτιακά σχολεία και πανεπιστήμια έχουν αναστείλει τα μαθήματα με τη φυσική παρουσία των μαθητών και φοιτητών, ήδη από τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πρόσωπο ενδιαφέροντος» και ο ετεροθαλής αδερφός της Μέγκαν Μαρκλ για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Οι αρχές των Φιλιππίνων εξετάζουν και τον Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ μετά την καταγγελία εις βάρος του πατέρα του, με τον ίδιο να μη θεωρείται ακόμη ύποπτος
Η Μέγκαν Μαρκλ