Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αίγυπτος: Μόνο με 2 τεστ την εβδομάδα η είσοδος εκπαιδευτικών σε σχολεία και πανεπιστήμια

Αίγυπτος: Μόνο με 2 τεστ την εβδομάδα η είσοδος εκπαιδευτικών σε σχολεία και πανεπιστήμια
photo Reuters

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε πως οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη κατά του νέου κορονοϊού δε θα επιτρέπεται να εργάζονται εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εκτός αν κάνουν δυο τεστ μέσα στην εβδομάδα.

Ο υπουργός Παιδείας της χώρας, ο Τάρεκ Σάουκι, είπε ότι το αυτό εφαρμόζεται στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει καταρτήσει η Αίγυπτος για τον εμβολιασμό όλων όσοι εργάζονται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου το 95% των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων –δηλαδή 1.605.861 εργαζόμενοι– είχε εμβολιαστεί.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, ο αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι διέταξε τον εμβολιασμό όλου του πανεπιστημιακού και σχολικού προσωπικού και των μαθητών κατά του COVID-19 πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που για τα δημόσια σχολεία της χώρας ξεκινά την 9η Οκτωβρίου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει τα μαθήματα στα διεθνή σχολεία.

Πάνω από 300.000 τα συνολικά κρούσματα

Τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν χθες Σάββατο το όριο των 300.000, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 568 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τις 300.278.

Οι θάνατοι ακόμη 36 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Αίγυπτο στους 17.110 νεκρούς

Ως χθες στη χώρα με πληθυσμό 102 εκατ. κατοίκων είχαν λάβει πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 πάνω από 13 εκατομμύρια πολίτες, εκ των οποίων ωστόσο μόλις είχαν εμβολιαστεί πλήρως 5,1 εκατ. (το 5,1%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις