Κόσμος

Αίγυπτος: Στήριξη 2,77 δισεκ. δολαρίων από το ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει πολλά οικονομικά προβλήματα στην Αίγυπτο οι νεκροί αυξάνονται και η χώρα κατέφυγε για βοήθεια στο ΔΝΤ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε το αίτημα της Αιγύπτου για οικονομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 2,772 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της χώρας που απορρέουν από την παγκόσμια πανδημία κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός τύπος, το ΔΝΤ αναφέρει ότι η παγκόσμια πανδημία προκαλεί μία άμεση και σοβαρή οικονομική αναστάτωση που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σκληρή μακροοικονομική σταθερότητα της Αιγύπτου, εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι με την απόφαση του ΔΝΤ, θα βοηθηθεί η ανακούφιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, όπως στον τομέα της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας και της στήριξης των πιο ευάλωτων ομάδων.

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι η Αίγυπτος επέτυχε μία αξιοσημείωτη ανάκαμψη πριν από την παγκόσμια πανδημία, προσθέτοντας ότι οι αιγυπτιακές αρχές έχουν ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Τέλος, το ΔΝΤ δηλώνει ότι θα διατηρήσει τις στενές επαφές του με την αιγυπτιακή κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου, όντας έτοιμο να παράσχει συμβουλές και οποιαδήποτε περαιτέρω υποστήριξη.

Συνολικά 544 θάνατοι στη χώρα

Τα 10.000 κρούσματα από κορονοϊό ξεπέρασε σήμερα η Αίγυπτος, καθώς με 347 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα από τον κορονοϊό έφτασαν τα 10.093 άτομα.

Παράλληλα, με 11 νέους θανάτους από επιπλοκές του COVID-19, τα συνολικά θύματα στην Αίγυπτο έφτασαν τα 544 άτομα.

Μέχρι σήμερα, 2.326 άτομα έχουν αναρρώσει πλήρως από τον κορονοϊό, ενώ 2.811 άτομα παρουσιάζονται αρνητικοί στον ιό.

Να σημειωθεί ότι για να καταγραφούν τα πρώτα 1.000 κρούσματα στην Αίγυπτο χρειάστηκαν επτά εβδομάδες, ενώ αυτές τις ημέρες τα κρούσματα αυξάνονται κατά 1.000 κάθε τρεις περίπου ημέρες.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι με επιστολή του, ο Πρόεδρος του Αιγυπτιακού Ιατρικού Συνδικάτου Χουσεΐν Ηαΐρι απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι, ζητώντας να επιβληθεί πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα, για δύο εβδομάδες ή μέχρι το τέλος του Ραμαζανίου (24 Μαΐου) για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς η ισχύουσα απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αίγυπτο περιορίζεται από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί

Μέσα από την επιστολή του, ο πρόεδρος του αιγυπτιακού συνδικάτου εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι οι πολίτες δε λαμβάνουν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί από τις αρχές για τον περιορισμό της επιδημίας.

Με μάσκα στις τράπεζες ο κόσμος

Από την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαΐου, θα είναι υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας στις αιγυπτιακές τράπεζες, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Αιγυπτιακών Τραπεζών (FEB).

«Η απόφαση προήλθε από την ανησυχία της Ομοσπονδίας Αιγυπτιακών Τραπεζών για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των πελατών των τραπεζών», αναφέρεται σε ανακοίνωση, όπου προστίθεται ότι η απόφαση αυτή συμβαδίζει με τα προληπτικά μέτρα που έλαβε η πολιτεία, η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου και το υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, θα περιορίζεται η παρουσία πελατών στα υποκαταστήματα των τραπεζών για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση των ουκρανικών drones σε διυλιστήριο στη Μόσχα - Η στιγμή που καπάκι δεξαμενής εκτοξεύεται στον αέρα
Βίντεο στα social video δείχνουν τη «βροχή» από το καμένο πετρέλαιο που έχει πέσει σε αρκετά σημεία της ρωσικής πρωτεύουσας μετά το νέο ουκρανικό χτύπημα στην καρδιά της Ρωσίας
μόσχα
Στο στόχαστρο των Αρχών της Ισπανίας οι κόρες του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο - Σε εξέλιξη δικαστική έρευνα κατά του πρώην πρωθυπουργού για μίζες
Ο δύο κόρες του Θαπατέρο είναι επικεφαλής της μίας από τις εταιρείες που ονομάζεται Whathefav, η δραστηριότητα της οποίας φαίνεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ότι συνδέεται με το δίκτυο που αποτελεί αντικείμενο της δικαστικής έρευνας
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίθ Θαπατέρο
Πεζεσκιάν: «Ιστορικό το κείμενο της συμφωνίας Ιράν – ΗΠΑ, η ειρήνη θα βασιστεί στον αμοιβαίο σεβασμό» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τις υπογραφές
«Πρόκειται για ένα ιστορικό κείμενο και ένα μήνυμα από ένα ισχυρό Ιράν: η ειρήνη θα βασιστεί στον αμοιβαίο σεβασμό» έγραψε σε ανάρτησή του ο Ιρανός πρόεδρος
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν
Axios: Βγάζει καπνούς ο Νετανιάχου με τη συμφωνία Τραμπ με Ιράν – Σιωπηρή οργή στο παρασκήνιο και δύσκολες ώρες
Ο Νετανιάχου επέλεξε τη σιωπή την ημέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε τη συμφωνία, αποφεύγοντας να συγκρουστεί δημόσια με τον σημαντικότερο σύμμαχό του
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 22