Κόσμος

Αίγυπτος: Θανατική ποινή σε 20 ισλαμιστές για τον φόνο αστυνομικών το 2013

Το αιγυπτιακό Ακυρωτικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε σήμερα τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε βάρος 20 ισλαμιστών, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι για τον φόνο 13 αστυνομικών στη διάρκεια των βιαιοτήτων που ακολούθησαν την αποπομπή του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η ετυμηγορία είναι οριστική και δεν μπορεί να εφεσιβληθεί εκ νέου», δήλωσε δικαστικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή νομοθεσία, οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν ακύρωση μόνο δύο φορές.

Το Ακυρωτικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε ως εκ τούτου την ετυμηγορία που εξέδωσε στις 2 Ιουλίου του 2017 το Κακουργιοδικείο του Καΐρου.

Οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί για τον φόνο 13 αστυνομικών στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στις 14 Αυγούστου 2013 έπειτα από τη διάλυση από τις δυνάμεις ασφαλείας δύο μαζικών καθιστικών διαμαρτυριών στο Κάιρο υποστηρικτών του Μόρσι. Περισσότεροι από 700 διαδηλωτές σκοτώθηκαν.

Ένα οργισμένο πλήθος είχε επιτεθεί τότε σε αστυνομικό τμήμα στην Κερντάσα στα περίχωρα του Καΐρου, γνωστό ως προπύργιο των ισλαμιστών.

Στην ίδια υπόθεση, το Ακυρωτικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε επίσης σήμερα τις καταδίκες σε ισόβια –που ισοδυναμούν με 25 έτη κάθειρξης στην Αίγυπτο– 80 κατηγορουμένων, και σε 15 έτη κάθειρξης 34 κατηγορουμένων. Είκοσι ένα άτομα αθωώθηκαν.

Μετά τον Ιούλιο του 2013 και την αποπομπή του Μόρσι από τον στρατό, επικεφαλής του οποίου ήταν τότε ο Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι, εκατοντάδες θανατικές ποινές έχουν επιβληθεί σε βάρος υποστηρικτών του αποπεμφθέντος προέδρου στην πλειονότητά τους όμως ακυρώθηκαν από το Ακυρωτικό Δικαστήριο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» - «Ελπίζουν να μην ξυπνήσουν αύριο»
Το πλήρωμα διανύει τον ένατο μήνα στη θάλασσα και έχει συμπληρώσει 250 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να προσεγγίσει στεριά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αεροπλανοφόρο στη σύγχρονη εποχή
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα
6
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης 14