Κόσμος

Αιματηρή έκρηξη νάρκης στην Ουκρανία

Ένας στρατιώτης των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκε όταν πάτησε νάρκη στην ανατολική Ουκρανία, όπου πάντως η νέα εκεχειρία τηρείται, ανέφεραν οι αρχές στο Κίεβο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε» από την έκρηξη της νάρκης στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ανέφερε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων.

Η νέα κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου «τηρείται» πρόσθεσε ο ίδιος. Απουσία μαχών, οι νάρκες «αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους στρατιώτες μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Σχεδόν όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους αυτόν τον μήνα σκοτώθηκαν από νάρκες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Την Παρασκευή το Κίεβο έκανε λόγο για δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες σε δύο χωριστά συμβάντα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι αυτονομιστές από την πλευρά τους κατηγόρησαν χθες τα ουκρανικά στρατεύματα ότι έκαναν χρήση βαρέων όπλων στην περιοχή του Ντονέτσκ «για πρώτη φορά» από την έναρξη της νέας εκεχειρίας, χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των αυτονομιστών, το DAN.

Ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία, ο πιο αιματηρός στην Ευρώπη έπειτα από αυτούς των Βαλκανίων τη δεκαετία του 1990, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 8.000 ανθρώπους αφότου ξέσπασε, τον Απρίλιο του 2014. Η ένοπλη σύρραξη έχει εξάλλου εκτοπίσει πάνω από 1,4 εκατομμύριο ανθρώπους εντός της επικράτειας της Ουκρανίας ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 900.000 έχουν προσφύγει σε άλλα κράτη, κυρίως στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η ελληνική κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στη φυλακή»
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζει τη «βαθιά απογοήτευση» της Ουάσιγκτον για τη δικαστική εξέλιξη με την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στη δίκη της 17 Νοέμβρη 11
Λευκός Οίκος: Συμφωνία με Ιράν μόνο αν τηρηθούν οι «κόκκινες γραμμές» – «Είμαστε έτοιμοι ξανά για πόλεμο» δηλώνει ο Χέγκσεθ
Η συμφωνία περιλαμβάνει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, τη δέσμευση του Ιράν να μην αναπτύξει ποτέ πυρηνική βόμβα και την παράδοση του εμπλουτισμένου ουρανίου στις ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ