Κόσμος

Αιματηρή εξέγερση σε φυλακή του Ιράκ

Δύο κρατούμενοι σκοτώθηκαν ενώ άλλα 14 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή στην πόλη Τικρίτ, τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσέιν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι τραυματίες είναι επτά αστυνομικοί και επτά κρατούμενοι, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

 “Διαπραγματευόμαστε με τους κρατούμενους την εκκένωση της φυλακής επειδή το κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον. Τους μεταφέρουμε σε δεκαμελείς ομάδες σε μια φυλακή σε ένα από τα πρώην παλάτια του Σαντάμ Χουσέιν”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σαλαχουντίν, Άχμεντ αλ-Τζουμπούρι, δήλωσε σε αραβικό κανάλι ότι οι κρατούμενοι σχεδίαζαν απόδραση και εξεγέρθηκαν όταν οι επιθεωρητές ανακάλυψαν πως είχαν σαμποτάρει τις πόρτες για να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη φυλακή.

 “Άρχισαν να καίνε κουβέρτες και στρώματα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ευκαιρία για να δραπετεύσουν”, υποστήριξε, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο, διέψευσε ότι υπάρχουν νεκροί και πρόσθεσε ότι στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας γιατί υπήρχαν φήμες ότι θα μετέφεραν στη φυλακή βόμβες, στο πλαίσιο του σχεδίου απόδρασης.

 Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι είδε μεγάλο αριθμό ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ να έχουν περικυκλώσει το κτίριο της φυλακής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει αλλά οι εταιρείες δεν τις μειώνουν στην αντλία, εξαπατούν τους πελάτες»
«Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν μειώνουν τις τιμές τους στην αντλία ανάλογα με τις κατακόρυφα χαμηλότερες τιμές που πληρώνουν για το πετρέλαιο», παραπονέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Καύσωνας – κόλαση στην Ευρώπη: 58 περιοχές σε κόκκινο συναγερμό στη Γαλλία, χωρίς ρεύμα 68.000 σπίτια – «Ψήνονται» Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο
Οι 3 λόγοι που η Ευρώπη «λιώνει» από τη ζέστη - Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταρριφθούν περισσότερα ρεκόρ θερμοκρασιών, 46 οι θάνατοι
Γαλλία καύσωνας