Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Εικόνες σοκ από την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στο Μπάρι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Ανείπωτη τραγωδία στο Μπάρι της Ιταλίας
– Δυο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά
– Τουλάχιστον 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες ο νεότερος απολογισμός
– Πληροφορίες πως ανέσυραν από τα συντρίμμια ένα παιδί ζωντανό
– Συγκλονιστικές οι πρώτες εικόνες από το σημείο
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της Ιταλίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12.07.2016) λίγο έξω από το Μπάρι, όταν δυο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά, από άγνωστη για την ώρα αιτία. Ο απολογισμός τραγικός: τουλάχιστον 20 νεκροί, 34 τραυματίες, από τους οποίους οι 18 σοβαρά, και πολλοί (δεν είναι γνωστός ο αριθμός) εγκλωβισμένοι στα βαγόνια, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai.

Η αιματηρή σύγκρουση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπάρι, μεταξύ των αγροτικών πόλεων Andria και Corato. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι επέβαιναν στα δύο τρένα. Τα πρώτα βαγόνια τους μετατράπηκαν σε μια άμορφη μάζα, όπου έχουν εγκλωβιστεί επιβάτες. Οι ιταλικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Τα περισσότερα θύματα ήταν εργαζόμενοι, φοιτητές και τουρίστες που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο του Μπάρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα οφείλεται πιθανόν σε ανθρώπινο λάθος, στη μη τήρηση της προβλεπόμενης προτεραιότητας από έναν εκ των δυο μηχανοδηγών.

Άμεσα στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν άμεσα εκατοντάδες πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο του δυστυχήματος προπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν άλλα θύματα. Το έργο τους δυσχεραίνεται όμως από την κατάσταση των αμαξοστοιχιών, οι οποίες έχουν συνθλιβεί η μία πάνω στην άλλη. Οι εικόνες προκαλούν σοκ.

 

Στο νοσοκομείο της περιοχής ‘Αντρια, όπου διακομίσθηκαν πολλοί τραυματίες, υπάρχει σοβαρή έλλειψη αίματος για μεταγγίσεις και οι αρχές ζήτησαν από τους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και όλους τους πολίτες να σπεύσουν σε βοήθεια.

“Υπάρχουν πολλοί νεκροί”, δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της πόλης Andria Riccardo Zingaro. “Η σύγκρουση ήταν μετωπική, με κάποια από τα βαγόνια να είναι τελείως διαλυμένα. Οι διασώστες προσπαθούν να βγάλουν ανθρώπους από τα συντρίμμια”, προσέθεσε στη La Repubblica. Δεν είναι ακόμη γνωστό τι ακριβώς συνέβη και προκλήθηκε η μετωπική σύγκρουση των δυο τρένων.

Υπάρχουν αρκετοί επιβάτες που βρίσκονται παγιδευμένοι στα βαγόνια του τρένου, με τους διασώστες να προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν. Ένα μικρό παιδί, σύμφωνα με το Il Messagero, απεγκλωβίστηκε και έγινε αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο. 

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας είναι συγκλονιστικές και αποτυπώνουν το μέγεθός της.

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελ Ριο μεταβαίνει στην περιοχή του δυστυχήματος στην Απουλία, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επέστρεψε αμέσως στην Ρώμη από το Μιλάνο για να παρακολουθήσει τον συντονισμό των πρώτων βοηθειών. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν στο Μιλάνο, όπου επισκέφθηκε το Μουσείο Επισημών και Τεχνολογίας, έκανε λόγο για “στιγμή δακρύων”, δεσμεύτηκε να βρει τα ακριβή αίτια της σφοδρότατης μετωπικής σύγκρουσης και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Απουλίας, ο Αντόνιο Νουντσιάντε, έκανε λόγο για “δραματική κατάσταση”.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε