Κόσμος

Αιματοκύλισμα στη Βαγδάτη: 100 νεκροί σε έκρηξη σε πρατήριο βενζίνης

Στους 100 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού που σημειώθηκε σε ένα πρατήριο καυσίμων στην πόλη Χίλα του Ιράκ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αστυνομικών και υγειονομικών αρχών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ισλαμικό Κράτος, με μια ανακοίνωσή του την οποία κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία είχε στόχο σιίτες. Το ΙΚ θεωρεί τα μέλη αυτής της θρησκευτικής κοινότητας, η οποία είναι πλειοψηφική στο Ιράκ, «αποστάτες».
Σύμφωνα ωστόσο με ιατρικές πηγές, οι προσκυνητές που έγιναν στόχος της επίθεσης ήταν κυρίως Ιρανοί, οι οποίοι επέστρεφαν από την Καρμπάλα, όπου είχαν πάει για να τιμήσουν την Αρμπάιν, την 40ή ημέρα του πένθους του ιμάμη Χουσέιν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, τον 7ο αιώνα.
Μέσα στον χώρο του πρατηρίου καυσίμων λειτουργεί κι ένα εστιατόριο για ταξιδιώτες, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Άλλα πέντε λεωφορεία που μετέφεραν άλλους προσκυνητές έπιασαν φωτιά μετά την έκρηξη, δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.
Το ΙΚ κλιμακώνει τις επιθέσεις του τον τελευταίο μήνα σε περιοχές που βρίσκονται εκτός του δικού του ελέγχου, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσουν την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης – της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ – η οποία ξεκίνησε τη 17η Οκτωβρίου με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη