Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Αίρονται τα μέτρα για τον κορονοϊό στο Μπαλί – Ξεκινούν και πάλι τα «ελεύθερα» ταξίδια

Αίρονται τα μέτρα για τον κορονοϊό στο Μπαλί – Ξεκινούν και πάλι τα «ελεύθερα» ταξίδια

Το Μπαλί της Ινδονησίας θα αρχίσει να υποδέχεται και πάλι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο μετά από τρεις και πλέον μήνες περιορισμών για τον κορονοϊό στην συνοριακή πολιτική του. 

Η απόφαση για την «απελευθέρωση» των ταξιδιών στο Μπαλί έρχεται παρά τη σταθερή αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού στην Ινδονησία αυτό τον μήνα. Οι υγειονομικές αρχές έχουν αποδώσει την αύξηση των κρουσμάτων στην μετάλλαξη Όμικρον.

Αν και το Μπαλί επισήμως άνοιξε σε επισκέπτες από την Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία μεταξύ άλλων χωρών στα μέσα Οκτωβρίου, δεν έχουν υπάρξει ακόμα απευθείας πτήσεις, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Σαντιάγκα Ούνο σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Το Μπαλί προσέλκυσε 6,2 εκατ. ξένους επισκέπτες το 2019, τη χρονιά πριν ενσκήψει η πανδημία της COVID-19, αλλά οι αυστηροί συνοριακοί περιορισμοί κατέστρεψαν τον τουρισμό, που συνήθως αντιστοιχεί στο 54% της οικονομίας του.

Η Singapore Airlines ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ξεκινήσει και πάλι πτήσεις προς το Μπαλί από τη Σιγκαπούρη από τις 16 Φεβρουαρίου.

Ο Λουχούτ Παντζαϊτάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι από τις 4 Φεβρουαρίου οι ξένοι επισκέπτες που είναι εμβολιασμένοι έναντι της COVID-19 θα πρέπει και πάλι να μένουν πέντε έως επτά ημέρες σε καραντίνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις