Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αϊτή: Τέσσερις νεκροί σε τροχαίο με τεθωρακισμένο του ΟΗΕ

Αϊτή: Τέσσερις νεκροί σε τροχαίο με τεθωρακισμένο του ΟΗΕ
photo αρχείο Reuters

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν χθες Σάββατο το βράδυ στην Αιτή σε τροχαίο που συνεπλάκη τεθωρακισμένο του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην Αϊτή και τα Ηνωμένα Έθνη ο οδηγός του οχήματος της Αποστολής του ΟΗΕ για την Υποστήριξη της Δικαιοσύνης στη χώρα έχασε τον έλεγχο των φρένων ενώ κυκλοφορούσε σε έναν από τους κύριους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας της Αϊτής.

Το τεθωρακισμένο συγκρούστηκε με ένα «ταπ-ταπ», όπως ονομάζονται τα συνήθως βαμμένα με ζωηρά χρώματα φορτηγάκια ή μικρά λεωφορεία που χρησιμοποιούνται ως ταξί στην Αϊτή. Οι αρχές διενεργούν έρευνα για να εξιχνιαστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

“Τέσσερις άνθρωποι που επέβαιναν στο ταπ-ταπ σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. “Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δύο αστυνομικοί της αποστολής του ΟΗΕ, οι οποίοι βρίσκονται σε κώμα και ένα στέλεχος της αστυνομίας στην Αϊτή, ο οποίος συνόδευε τις δυνάμεις του ΟΗΕ και επέβαινε στο τεθωρακισμένο”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Αϊτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις