Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αίτηση πτώχευσης από την Arcadia – Στον αέρα 13.000 θέσεις εργασίας

Αίτηση πτώχευσης από την Arcadia – Στον αέρα 13.000 θέσεις εργασίας

Ο κορονοϊός πλήττει άλλον έναν κολοσσό. Την βρετανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων Arcadia η οποία αιτείται προστασία από τους δανειστές της σε μια προσπάθεια να διασώσει 13.000 θέσεις εργασίας αλλά και εμβληματικών brands όπως τα Topshop.

Η εταιρεία έχει τεθεί υπό εκκαθάριση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Deloitte που επιβλέπει τη διαδικασία. Η Deloitte σημείωσε ότι δεν ανακοινώθηκε καμία απόλυση τη Δευτέρα, ενώ τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

«Είναι μια τρομερά δυσάρεστη ημέρα για όλους τους συναδέλφους μας, αλλά και για τους προμηθευτές μας και για πολλά ακόμη ενδιαφερόμενα μέρη. Οι επιπτώσεις της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου του αναγκαστικού κλεισίματος των καταστημάτων μας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, έχει πλήξει σφόδρα τις πωλήσεις σε όλα τα brands μας», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Ίαν Γκράμπινερ, CEO της Arcadia.

Μεγάλες εταιρείες λιανικής πώλησης ενδυμάτων έχουν ανακοινώσει περικοπές προσωπικού στη διάρκεια της πανδημίας, που έκλεισε για μήνες τα φυσικά καταστήματα και έστρεψε τους καταναλωτές στις ηλεκτρονικές αγορές.

Η Arcadia, που προχώρησε σε περικοπές 500 διοικητικών θέσεων λίγους μήνες νωρίτερα, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ακόμη και πριν τον κορονοϊό.

Τον Ιούνιο του 2019, ο όμιλος απέφυγε μόλις και μετά βίας τη χρεοκοπία, καταφέρνοντας να επαναδιαπραγματευτεί την αποπληρωμή του χρέους του και προχωρώντας σε αναδιάρθρωση της επιχείρησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις