Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αιχμές για λάθη που οδήγησαν στο μακελειό του Μάντσεστερ το 2017 [pics, Video]

Αιχμές για λάθη που οδήγησαν στο μακελειό του Μάντσεστερ το 2017 [pics, Video]
φωτογραφία: YouTube

Η αστυνομία και η MI5 κάνουν ό,τι μπορούν για την πάταξη της τρομοκρατίας απαντά ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ στις κατηγορίες για λάθη στην υπόθεση του μακελειού στο Μάντσεστερ.

“Έπειτα από τις επιθέσεις, η κυβέρνηση, η αστυνομία και η MI5 υποβλήθηκαν σε μια σειρά από ενδελεχείς ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι όλοι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πατάξουμε την εξελισσόμενη απειλή της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο υπουργός.

Ο Τζαβίντ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου (ISC) ότι η υπηρεσία αντικατασκοπείας και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου έχασε ευκαιρίες να αποτρέψει την επίθεση αυτοκτονίας του 2017 σε μια συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

“Ευχαριστώ την ISC για την έκθεσή της, την οποία θα εξετάσουμε και θα απαντήσω επισήμως εν ευθέτω χρόνω”, είπε ο Τζαβίντ.

Reuters

Επίθεση στο Μάντσεστερ

Ήταν βράδυ  Δευτέρας 22 Μαΐου 2017, λίγα λεπτά αφότου τελείωσε η συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα, όταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπεντί (Salman Abedi) πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Ο τζιχαντιστής τρομοκράτης άφησε πίσω του 22 νεκρούς, βυθίζοντας τη Βρετανία στο πένθος και σοκάροντας τον κόσμο ολόκληρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις