Κόσμος

Ακάρ: Η Ελλάδα δεν πάει πουθενά με αυτή τη συμπεριφορά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, για να επιθεωρήσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προφανώς εν όψει και του ενδεχομένου να υπάρξουν κύματα μεταναστών από το Αφγανιστάν.

Ο Ακάρ δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί για άλλη μία φορά στην Ελλάδα. «Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα πάνε πουθενά με την επεκτατική τους συμπεριφορά και την προβοκατόρικη στάση τους. Χρησιμοποιούν συνεχώς απειλητική γλώσσα εναντίον της Τουρκίας. Εγείρουν απαιτήσεις σαν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του Αιγαίου και προσπαθούν να οπλίσουν όλα τα νησιά. Αγνοούν ότι οι ενέργειές τους και η ρητορική τους αντιτίθενται προς το διεθνές δίκαιο και κάνουν συνεχώς δηλώσεις που κατηγορούν την Τουρκία για προβοκάτσια. Είπαμε σε κάθε ευκαιρία ότι αυτή η στάση των Ελλήνων στρατιωτικών και πολιτικών είναι πολύ λανθασμένη και ότι είναι ασυμβίβαστη με τις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ακάρ αναφέρθηκε και πάλι στην στρατιωτικοποίηση των νησιών από την Ελλάδα, επιχείρησε να «προλάβει» το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μας στα 12 μίλια, λέγοντας πως η Τουρκία δεν θα δεχθεί παραβίαση των δικαιωμάτων της και επανέλαβε τη γνωστή ρήση του, πως είναι μάταιο η Ελλάδα να εκσυγχρονίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της με αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών ή φρεγατών.

«Κάνουν διεκδικήσεις λες και είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του Αιγαίου και προσπαθούν να εξοπλίσουν όλα τα νησιά», δήλωσε, χαρακτηρίζοντας τις ελληνικές διεκδικήσεις «εκτός πραγματικότητας».

Για το θέμα βραχονησίδων του Αιγαίου που τίθεται θέμα κυριαρχίας, ο Ακάρ αναφέρει ότι η Τουρκία περιμένει το θέμα να λυθεί μέσω διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Χουλουσί Ακάρ είχε επισκεφτεί και τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν, επιθεώρησε το τείχος που έχει κατασκευαστεί εκεί και στη συνέχεια συνομίλησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ανέφερε ότι τα σύνορα θα παραμείνουν «σφραγισμένα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη από τη δολοφονία τριών παιδιών από τη μητέρα τους στη Μασαχουσέτη: «Έσφιγγε με λάστιχα γυμναστικής τον λαιμό τους»
Η υπεράσπιση δεν αμφισβητεί ότι η Κλάνσι σκότωσε τα παιδιά της, αλλά υποστηρίζει ότι έπασχε από σοβαρή επιλόχεια ψύχωση και βρισκόταν υπό ισχυρή φαρμακευτική αγωγή
Η Λίντσεϊ Κλάνσι
Axios: Αυτή είναι η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που ανακοίνωσε ο Τραμπ – Διαψεύδει η Τεχεράνη
Ο Τραμπ μιλάει για υπογραφές ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - Διπλωμάτης υποστήριξε ότι η συμφωνία «μπαίνει σε λεπτομέρειες για όλα τα πυρηνικά ζητήματα» και «ικανοποιεί όλες τις αμερικανικές απαιτήσεις»
Ντόναλντ Τραμπ
Τρόμος για γυναίκα στη Βρετανία: Η στιγμή που 51χρονος την παρασύρει με αυτοκίνητο και τη χτυπά με ρόπαλο μπέιζμπολ
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο του Στέμματος του Χαλ και, μετά από τριήμερη διαδικασία, οι ένορκοι έκριναν τον 51χρονο ένοχο για απόπειρα δολοφονίας
Ο 51χρονος Βρετανός, Lawrence Worville που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γυναίκα και στη συνέχεια τη χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζμπολ