Κόσμος

Ακάρ «καρμπόν» με Τσαβούσογλου – «Casus belli» και άλλες ιστορίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια ημέρα μετά τις απειλές πολέμου από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ να ακουστεί σαν την ηχώ του συναδέλφου του.

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων. Αναμένουμε ότι αυτό θα γίνει κατανοητό. Το 1995 έγινε η σχετική εργασία στη Βουλή, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι, να γίνει κατανοητό καλά», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό το ζήτημα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα», πρόσθεσε.

 Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι «κάνει βήματα για να προκαλέσει», ενώ αναφέρθηκε και στο αγαπημένο του θέμα την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών λέγοντας ότι «τα νησιά στρατιωτικοποιούνται, πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν με ρήτρα συλλογικής άμυνας: «Επίθεση σε έναν θα θεωρείται επίθεση σε όλους»
Η συμφωνία της Μέκκας προβλέπει ρήτρα συλλογικής άμυνας, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία – Στο βάθος η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν 6
Ισπανία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο που διακινούσε ναρκωτικά και μετανάστες στη Μεσόγειο – 78 συλλήψεις και κέρδη άνω των 24 εκατ. ευρώ
Οι διακινητές μετέφεραν συνθετικά ναρκωτικά με ταχύπλοα στην Αλγερία και στην επιστροφή επιβίβαζαν δεκάδες μετανάστες - Είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 64 δρομολόγια
Μετανάστες, Ισπανία