Κόσμος

Ακάρ: Στην “ζώνη ασφαλείας” στην Τουρκία πρέπει να βρίσκονται μόνο Τουρκικές δυνάμεις

Μονάχα οι τουρκικές δυνάμεις θα πρέπει να αναπτυχθούν στη σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία θέλει να εγκαταστήσει μια ζώνη ασφαλείας με την υλικοτεχνική στήριξη από συμμάχους, μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Όπως αναφέρει, αυτή η ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να έχει καθαριστεί από τις συροκουρδικές δυνάμεις YPG, τις οποίες υποστηρίζει η Ουάσιγκτον, ενώ η Άγκυρα τις θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Τα σχέδια της Τουρκίας προκάλεσαν τη δυσφορία της Μόσχας, η οποία επισήμανε αυτήν την εβδομάδα ότι το να οριστεί μια ζώνη ασφαλείας εντός της Συρίας χρειάζεται τη συναίνεση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σήμερα, το Anadolu μετέδωσε ότι ο Ακάρ, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία για τη Σύνοδο του Μονάχου για την Άμυνα, δήλωσε ότι δεν θα ήταν «ενδεδειγμένο ή επαρκές» χώρες από τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να εγγυηθούν τη ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των 440 χλμ συνόρων ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.

«Η ζώνη ασφαλείας δεν είναι μονάχα σημαντικό για την Τουρκία, αλλά επίσης προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των Σύρων προσφύγων, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πίσω στη χώρα τους. Μονάχα η Τουρκία θα πρέπει να είναι παρούσα στη ζώνη ασφαλείας» είπε ο Ακάρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν με ρήτρα συλλογικής άμυνας: «Επίθεση σε έναν θα θεωρείται επίθεση σε όλους»
Η συμφωνία της Μέκκας προβλέπει ρήτρα συλλογικής άμυνας, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία – Στο βάθος η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν 9
Ισπανία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο που διακινούσε ναρκωτικά και μετανάστες στη Μεσόγειο – 78 συλλήψεις και κέρδη άνω των 24 εκατ. ευρώ
Οι διακινητές μετέφεραν συνθετικά ναρκωτικά με ταχύπλοα στην Αλγερία και στην επιστροφή επιβίβαζαν δεκάδες μετανάστες - Είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 64 δρομολόγια
Μετανάστες, Ισπανία