Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ακόμη 173 θάνατοι από κορονοϊό στη Γερμανία

Ακόμη 173 θάνατοι από κορονοϊό στη Γερμανία

Σχεδόν τις 160.000 φτάνουν τα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία, μετά το νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Robert Koch-Institut.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, 173 άνθρωπο έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία από την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός. Από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα, στη Γερμανία έχουν πεθάνει 6.288 ασθενείς.

Ο τελευταίος απολογισμός νεκρών είναι ελαφρά χαμηλότερος από τους 202 θανάτους που καταγράφηκαν την Τετάρτη.

Εξάλλου το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.478 νέα κρούσματα μόλυνσης, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 159.119, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης παρουσίασε αύξηση σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (1.304).

“Έπεσε” ο επιδημιολογικός δείκτης R0

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο επιδημιολογικός δείκτης R0 του κορονοϊού, ο οποίος υποδεικνύει τον ρυθμό μετάδοσης της νόσου, μειώθηκε ξανά στο 0,75.

Ο δείκτης που αναφέρεται στο σε πόσα άτομα μεταδίδει κάθε ασθενής με κορονοϊό, μειώθηκε και πάλι από το 1,0 που ήταν την προηγούμενη μέρα στο 0,75, υποδεικνύοντας ότι στατιστικά κάθε ασθενής μεταδίδει τον ιό σε λιγότερο από ένα ακόμη άτομο.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου καθηγητής Λοιμωξιολογίας Λόταρ Βίλερ έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι ο R0 θα πρέπει να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο κάτω από το 1,0, προκειμένου να θεωρηθεί ότι η πανδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει τονίσει ότι η εξέλιξη του δείκτη θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για την λήψη αποφάσεων περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις