Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ακραία πρόκληση Ερντογάν από τη Σμύρνη: Οι Έλληνες την έκαψαν, την ώρα που υποχωρούσαν

Ερντογάν

– “Πρεμιέρα” στην προεκλογική εκστρατεία με πρόκληση κατά της Ελλάδας από τον Ερντογάν
– Παραχάραξε την ιστορία αναφερόμενος στην καταστροφή της Σμύρνης
– Το μεγαλύτερο χτύπημα σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τους Έλληνες
– Αφού επιτέθηκε στην Ελλάδα είπε κι ένα… τραγούδι
– Ρεσιτάλ… “μετριφροσύνης” από τον Τούρκο πρόεδρο: Επί των ημερών μου όλοι είναι ευτυχισμένοι και οι θρησκευτικές μειονότητες ελεύθερες!

Προκλητικό σόου με… τραγούδια και παραχάραξη της Ιστορίας. Έτσι ξεκίνησε, από τη Σμύρνη, την προεκλογική του εκστρατεία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με ανθελληνικές κορώνες και… τραγούδια.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα, ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία, από ένα προπύργιο της αντιπολίτευσης, τη Σμύρνη. Μια πόλη που φρόντισε να χρησιμοποιήσει και για να επιτεθεί, για πολλοστή φορά, στην Ελλάδα. Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην καταστροφή της πόλης. Στην καταστροφή της Σμύρνης. Και κατηγόρησε τους Έλληνες πως την έκαψαν!

Ερντογάν: Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη

«Το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν. Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα σε αυτή τη γεωγραφική περιοχήτα έκαναν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο », είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Δεν είναι η πρώτη πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Δεν θα είναι αυτή η μοναδική φορά που θα χρησιμοποιήσει τη χώρα μας ως “χαρτί” κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι έχει δηλώσει πως θα κάνει 55 ομιλίες σε 55 πόλεις της Τουρκίας, μάλλον έχουμε πολλά να δούμε και να ακούσουμε ακόμα.

Ο Ερντογάν έχει βάλει στόχο όχι μόνο να κερδίσει έδαφος στη Σμύρνη. Αλλά να κερδίσει την… πόλη. Και γι’ αυτό κάλεσε τους πολίτες της να μην του… αντιστέκονται! «Θεωρώ ότι δεν έχουμε εξηγήσει ποιοι είμαστε ακριβώς στη Σμύρνη μέχρι σήμερα. Αυτή τη φορά θα σηκώσουμε τις κουρτίνες ανάμεσα σε εμάς και τη Σμύρνη, θα κόψουμε τις αλυσίδες. Mακάρι η Σμύρνη στις 24 Ιουνίου να περάσει στην ιστορία ως το σύμβολο της ανόρθωσης. Θα ήθελα η Σμύρνη να περπατήσει μαζί μου για να επιτευχθούν οι στόχοι μου για το 2023», είπε.

Μαζί με τον Ερντογάν στη Σμύρνη και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ – Φωτογραφία EPA

Είπε κι ένα τραγουδάκι

Ο Ερντογάν ξέρει να χειρίζεται καλά την επικοινωνία. Το έχει αποδείξει πολλές φορές. Το έκανε και το Σάββατο (28.04.2018) ενώπιον δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του στη Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης, κάλεσε στη σκηνή τον πιο γνωστό λαϊκό τραγουδιστή της Τουρκίας, Ιμπραχίμ Τατλίσες.

Έναν άνθρωπο κουρδικής καταγωγής όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. Μάλιστα, ο Ερντογάν δεν δίστασε να τραγουδήσει κι ο ίδιος για λίγο!

Ο Τατλίσες θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του Ερντογάν στη Σμύρνη. Όταν ο Τούρκος πρόεδρος τον κάλεσε στη σκηνή, σχεδόν μαζί είπαν το παραδοσιακό στρατιωτικό τραγούδι “Yaylalar”.

Δείτε το video

«Με εμάς περνάνε όλοι καλύτερα»

Σε ένα κρεσέντο… “μετριοφροσύνης”, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι επί των ημερών του όλοι στην Τουρκία είναι ευτυχισμένοι. Και οι θρησκευτικές μειονότητες ελεύθερες! «Ρωτήστε από Ορθοδόξους μέχρι Καθολικούς, ρωτήστε όλους τους Χριστιανούς και Εβραίους ηγέτες των κοινοτήτων, όλους ρωτήστε τους. Από όλους θα πάρετε την απάντηση ότι όσο το ΑΚΡ βρίσκεται στην εξουσία έχουν ζήσει την πιο ήσυχη, την πιο ήρεμη, την πιο ελεύθερη περίοδό τους».

Φωτογραφία EPA

Τα… άκουσε ο Κιλιτσντάρογλου: Είσαι πραξικοπηματίας

Ο Ερντογάν επέλεξε να κάνει πρεμιέρα στην προεκλογική περίοδο από τη Σμύρνη γιατί η πόλη θεωρείται προπύργιο της αντιπολίτευσης. Και σε κάθε εκλογική διαδικασία αντιστέκεται στα “θέλω” του «σουλτάνου». Αφού είπε το… τραγουδάκι του, ο Ερντογάν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση και στον ηγέτη του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάργλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος πως είναι πραξικοπηματίας και όχι πολέμιος του πραξικοπήματος όπως υποστηρίζει. «Κάηκες Κεμάλ, κάηκες! Σε όλες τις τηλεοράσεις υπάρχουν καταγραφές. Κύριε Κεμάλ, δεν είσαι πολέμιος του πραξικοπήματος, είσαι εσύ πραξικοπηματίας».

Φωτογραφία EPA

Αιτία της επίθεσης Ερντογάν το γεγονός πως ο Κιλιτσντάργλου “παραχώρησε” 15 βουλευτές του στο Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ. Της γυναίκας που είναι πιο ακροδεξιά και από τους Γκρίζους Λύκους (σ.σ. με τους οποίους συνεργάζεται ο Ερντογάν) και η οποία, κατά πολλούς, είναι η ουσιαστική αντίπαλός του στις επερχόμενες εκλογές.

Πηγή: ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις