Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Αξιόπιστη έρευνα” για την υπόθεση Κασόγκι ζητούν Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία

“Αξιόπιστη έρευνα” για την υπόθεση Κασόγκι ζητούν Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία
photo epa

Κοινή ανακοίνωση για την υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι, εξέδωσαν σήμερα η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία, ζητώντας να ριχθεί άπλετο φως στο θέμα.

Η εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι συνεχίζει να απασχολεί την Ευρώπη και σήμερα με κοινή ανακοίνωση οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών, Χάικο Μας, Τζέρεμι Χαντ και Ζαν Ιβ Λεντριάν τόνισαν πως «η προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας και η εγγύηση της προστασίας των δημοσιογράφων αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία».

«Σε αυτό το πνεύμα, πρέπει να ριχθεί φως στην υπόθεση της εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι» επισημαίνουν οι τρεις υπουργοί, ενώ ζητούν να διεξαχθεί μια «αξιόπιστη έρευνα» με στόχο «ενδεχομένως, να αναγνωριστούν οι υπεύθυνοι» και να «διασφαλιστεί ότι θα λογοδοτήσουν».

«Ενθαρρύνουμε από κοινού τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας σχετικά με αυτό και αναμένουμε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να δώσει ολοκληρωμένες και λεπτομερείς απαντήσεις. Μεταφέραμε αυτό το μήνυμα στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας» τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις