Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ακτή Ελεφαντοστού: 15 νεκροί μετά από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Ακτή Ελεφαντοστού: 15 νεκροί μετά από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό
Φωτογραφία αρχείου

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή όταν μικρό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στο κεντρικό τμήμα της Ακτής Ελεφαντοστού, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Αμαντού Κονέ.

«Το Σάββατο, γύρω τις 19:00 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 21:00 ώρα Ελλάδας) έγινε σοβαρό τροχαίο ανάμεσα στις πόλεις Κατιολά και Μπουακέ», διευκρίνισε ο υπουργός της Ακτής Ελεφαντοστού σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Στο δυστύχημα, που είχε βαρύ απολογισμό, 15 νεκρούς και τραυματίες, βυθίζοντας εκ νέου τη χώρα μας στο πένθος, ενεπλάκησαν μικρό λεωφορείο και φορτηγό που μετέφερε εμπορεύματα, που ήταν ακινητοποιημένο», πρόσθεσε ο  Κονέ.

Τα φονικά τροχαία είναι συχνά στην αφρικανική χώρα, λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου και πολλών οχημάτων, καθώς και λόγω του επικίνδυνου τρόπου με τον οποίο κινούνται ορισμένοι οδηγοί.

Δεν είναι λίγοι οι αυτοκινητιστές που έχουν αγοράσει άδειες οδήγησης χωρίς να πάνε ποτέ σε σχολές οδηγών.

Την 1η Μαρτίου, στην Ακτή Ελεφαντοστού τέθηκε σε εφαρμογή σύστημα αξιολόγησης για τους οδηγούς. Κάθε κάτοχος άδειας οδήγησης πιστώνεται καταρχήν 12 πόντους, που όμως μπορεί να αφαιρούνται, ανάλογα με τις παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Από 1.000 ως 1.500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους της Ακτής Ελεφαντοστού, κατά τους αριθμούς του υπουργείου Μεταφορών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις