Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη ζητά ο Ερντογάν

Ερντογάν

Το «φυσάει και δεν κρυώνει» ο Ερντογάν το «χουνέρι» στην Κωνσταντινούπολη και ζητά νέες δημοτικές εκλογές.

Φαίνεται πως το «χαστούκι» που έριξαν οι ψηφοφόροι της Κωνσταντινούπολης ήταν ηχηρό.

Στην αρχή -το βράδυ των εκλογών- ο Τούρκος ηγέτης προσπάθησε να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους του, που θρηνούσαν για την απώλεια της Πόλης. Αμέσως μετά από το κόμμα του, το AKP, άρχισαν να ακούγονται φωνές περί «νοθείας», ενώ το κυβερνών κόμμα ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Χθες το κόμμα του Ερντογάν ζήτησε την επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δεκάδες αστυνομικοί έκαναν επιδρομή σε γειτονιές της Κωνσταντινούπολης για να διαπιστώσουν τα στοιχεία διαμονής ψηφοφόρων της πόλης.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο ίδιος ο Ερντογάν, που όπως γράφει σήμερα η η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah, υποστήριξε ότι πρέπει να ακυρωθούν οι δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη λόγω των παρατυπιών που σημειώθηκαν.

Η εξήγηση δεν είναι μόνον ότι άπαντες -από την κοινή γνώμη της Τουρκίας μέχρι και την διεθνή κοινή γνώμη και τον Τύπο- έκαναν λόγο για «αρχή του τέλους» της εποχής Ερντογάν μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης –με οριακή διαφορά– της Κωνσταντινούπολης.

Ίσως αυτό που πείραξε περισσότερο τον Ερντογάν, που επιστράτευσε τον πρώην πρωθυπουργό και στενότερο συνεργάτη του Γιλντιρίμ για την «μητέρα των μαχών» στην Κωνσταντινούπολη, είναι ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θεωρεί την  πόλη «βιλαέτι» του. Άλλωστε και ο ίδιος ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις