Παρασκευή, 24 Μαΐ
22oC Αθήνα

Αλεκ Μπάλντουιν: Αναγκάστηκε να κλείσει τον λογαριασμό του στο twitter λόγω Γουάινστιν

Αλεκ Μπάλντουιν: Αναγκάστηκε να κλείσει τον λογαριασμό του στο twitter λόγω Γουάινστιν

Δεν άντεξε την πίεση που δέχτηκε ο Άλεκ Μπάλντουιν και αποφάσισε να κλείσει τον λογαριασμό του στο Twitter, αφού οι χρήστες αντέδρασαν αρνητικά στα σχόλια που έκανε ο ηθοποιός για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο PBS NewsHour σχολίασε την υπόθεση, πολλοί όμως θεώρησαν ότι με τα λεγόμενά του πήρε το μέρος του Γουάινστιν.

«Λοιπόν όταν μιλάμε για τον Γουάινστιν στη δουλειά, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα παρεμβατικός στη διαδικασία παραγωγής των ταινιών…, ξέρουμε ότι είναι ένας πολύ έντονος τύπος… και, τέλος ακούσαμε τη φήμη ότι βίασε την Ρόουζ ΜακΓκάουαν. Το ακούσαμε ξανά και ξανά, το έχουμε ακούσει εδώ και δεκαετίες και δεν έγινε τίποτα», είπε ο Μπάλντουιν.

Όταν ρωτήθηκε γιατί κανείς από αυτούς που λένε ότι γνώριζαν για το περιστατικό δεν το επιβεβαίωσε ο ηθοποιός επανέλαβε ότι «η Ρόουζ ΜακΓκάουαν πληρώθηκε με 100.000 δολάρια και έλυσε τη διαφορά μαζί του. Ήταν δική της υπόθεση να την αποκαλύψει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε με άρθρο του στους New York Times σχετικά με το θέμα και με τίτλο «Η μακροχρόνια αναμέτρηση του κόστους της σιωπής για την κατάχρηση». Έθεσε το ερώτημα: «Μήπως η διευθέτηση αυτών των περιπτώσεων βλάψει τους λόγους δημοσιοποίησης και μας βγάλει από τον δρόμο για την πραγματική αλλαγή;».

Και πρόσθεσε: «Όταν οι γυναίκες παίρνουν χρήματα και σιωπούν -ακόμα κι όταν παίρνουν τα χρήματα και σιωπούν-, τους λένε ότι έπραξαν σωστά και τώρα να ησυχάσουν, να μην δημιουργήσουν αναταραχές γιατί θα βλάψουν την καριέρα τους, όταν το κάνουν οδηγούν προς τα πίσω την αλλαγή, αυτό είναι το θέμα νομίζω».

Οι απόψεις του αυτές προκάλεσαν αρνητικά σχόλια στο Twitter καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που θεώρησαν ότι υπερασπίζεται τον Γουάινστιν και τις πράξεις του και πως κατακρίνει τα θύματα.

Τότε ο ηθοποιός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το twitter λέγοντας ότι «στεναχωριέμαι που θα κλείσω τον λογαριασμό μου για λίγο καιρό κάτω από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Δεν ήταν στις προθέσεις μου και στις δημόσιες δηλώσεις μου να κατηγορήσω τα θύματα των πολλών σεξουαλικών επιθέσεων που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα».

Και πρόσθεσε: «Απλώς είπα ότι η διευθέτηση παρόμοιων υποθέσεων καθυστέρησε την απόδοση Δικαιοσύνης, αν και γνωρίζω καλά ότι οι συμβιβασμοί αυτοί συνήφθηκαν με την πίστη ότι πρόκειται για σοφές πράξεις και όχι ως πράξεις εκφοβισμού. Η καρδιά μου είναι μαζί με όλα αυτά τα θύματα, ο στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος σε όλα όσα αφορούν την ισότητα των φύλων».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις