Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άλεκ Μπάλντουιν: Αθώος δηλώνει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια της Χαλίνα Χάτσινς

Άλεκ Μπάλντουιν: Αθώος δηλώνει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια της Χαλίνα Χάτσινς
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Αθώος δηλώνει ο Άλεκ Μπάλντουιν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, για τον πυροβολισμό και τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του Rust, στην πρώτη πράξη της δικαστικής διαμάχης του με την Πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν επρόκειτο να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή αύριο Παρασκευή (24.2.2023) στην πρώτη δίκη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, μετά το τραγικό περιστατικό στα γυρίσματα του Rust, όμως η ακρόαση έχει πλέον ακυρωθεί.

Δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί νέα ημερομηνία για την προκαταρκτική ακρόαση του Άλεκ Μπάλντουιν, η οποία είναι πιθανό να γίνει μέχρι τα τέλη Απριλίου. Ωστόσο, ο ηθοποιός δήλωσε αθώος σε έγγραφο που έχει στην κατοχή της και δημοσιεύει η DailyMail.

Στο δικαστικό έγγραφο που εξασφάλισε η DailyMail φαίνεται ότι οι δικηγόροι του Άλεκ Μπάλντουιν έχουν τσεκάρει το πλαίσιο «αθώος» όταν τον ρωτούν πώς θα δηλώσει. 

Υπενθυμίζεται ότι το γραφείο του εισαγγελέα της Πολιτείας του Νέου Μεξικού είχε ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Άλεκ Μπάλντουιν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τον πυροβολισμό και τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του Rust στο Νέο Μεξικό τον Οκτώβριο του 2021.

Ωστόσο, ο Άλεκ Μπάλντουιν φαίνεται πως έχει ήδη πετύχει μια σημαντική πρώτη δικαστική νίκη, καθώς κατάφερε να μην δικαστεί με τον όρο «firearms enhancement», τον οποίο είχε προσθέσει η εισαγγελία, κατηγορώντας τον ότι κρατούσε πυροβόλο όπλο στα χέρια του με σκοπό να πληγώσει τον άνθρωπο που είχε απέναντί του.

Από τη στιγμή που ο Άλεκ Μπάλντουιν θα δικαστεί μόνο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, τότε θα μπορέσει να αποφύγει τη φυλάκιση με αναστολή εφόσον κριθεί ένοχος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις