Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για την τραγωδία στα γυρίσματα του Rust

Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για την τραγωδία στα γυρίσματα του Rust

Ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τον πυροβολισμό και τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στις 21 Οκτωβρίου 2021. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, η οπλουργός της παραγωγής του φιλμ.

Όπως αναφέρει η DailyMail, παρά τη συμφωνία που φέρεται να είχε κάνει με τον σύζυγο της Χαλίνα Χάτσινς, ο Άλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει τελικά κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως και η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ. Τις κατηγορίες απέδωσε η εισαγγελέας του Νέου Μεξικού, μαζί με τον ειδικό εισαγγελέα που ερευνούσε το τραγικό περιστατικό στα γυρίσματα του «Rust».

Ήδη, ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς έχει δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της αμελείας χρήσης θανατηφόρου όπλου. Τόσο ο Άλεκ Μπάλντουιν όσο και η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών εάν καταδικαστούν.

Άλεκ Μπάλντουιν

«Αν κάποιος από αυτούς τους τρεις ανθρώπους είχε κάνει τη δουλειά του, η Χάλινα Χάτσινς θα ζούσε σήμερα. Είναι τόσο απλό», είπε η Άντρια Ριμπ, η ειδική εισαγγελέας που διορίστηκε από το γραφείο του εισαγγελέα για να ερευνήσει το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του Rust.

«Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ένα μοτίβο εγκληματικής αδιαφορίας για την ασφάλεια στα γυρίσματα του “Rust”. Στο Νέο Μεξικό, δεν υπάρχει χώρος για παραγωγές ταινιών που δεν λαμβάνουν στα σοβαρά τη δέσμευση της πολιτείας μας για την ασφάλεια των όπλων και τη δημόσια ασφάλεια», πρόσθεσε η ειδική εισαγγελέας.

Άλεκ Μπάλντουιν: Διαστρεβλώνεται ο θάνατος της Χαλίνα Χάτσινς

Ο δικηγόρος του Άλεκ Μπάλντουιν αναφέρει πως «αυτή η απόφαση διαστρεβλώνει τον τραγικό θάνατο της Χάλινα Χάτσινς και αντιπροσωπεύει μια τρομερή δικαστική πλάνη. Ο κ. Μπάλντουιν δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια (πραγματική) σφαίρα στο όπλο — ή οπουδήποτε στο πλατό της ταινίας. Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους δούλευε, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι το όπλο δεν είχε κανονικές σφαίρες. Θα πολεμήσουμε αυτές τις κατηγορίες και θα νικήσουμε».

Δήλωση έκαναν και δικηγόροι της οπλουργού Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, οι οποίοι είπαν ότι «η Χάνα είναι, και ήταν πάντα, πολύ συγκινημένη και λυπημένη για αυτό το τραγικό δυστύχημα. Όμως δεν διέπραξε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αυτές οι κατηγορίες είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ εσφαλμένης έρευνας και μιας ανακριβούς κατανόησης των γεγονότων».

«Σκοπεύουμε να φέρουμε στο φως την πλήρη αλήθεια και πιστεύουμε ότι η Χάνα θα απαλλαγεί από την αδικία από ενόρκους» τονίζουν.

Το χρονικό του πυροβολισμού κατά της Χαλίνα Χάτσινς

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 21 Οκτωβρίου 2021, όταν ο Άλεκ Μπάλντουιν τράβηξε τη σκάνδαλη και σκότωσε την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust». Ο 64χρονος ηθοποιός δεν γνώριζε πως το όπλο περιείχε πραγματική σφαίρα και νόμιζε πως ήταν ψεύτικη, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα όλων των ταινιών ως ειδικό εφέ.

Στους 15 μήνες που πέρασαν, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ευθύνη για το ατύχημα, επιμένοντας ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη. Ωστόσο, η ιατροδικαστική ανάλυση του FBI στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πράγματι ο Άλεκ Μπάλντουιν τράβηξε τη σκανδάλη.

Με πληροφορίες από DailyMail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις