Site icon NewsIT

Αλεξέι Ναβάλνι: Σε νέα δίκη ο πολέμιος του Πούτιν – «Ντροπή του Έθνους» και «προδότες»

12.02.2021 | 12:33
Ναβάλνι

Στο εδώλιο πάλι ο Αλεξέι Ναβάλνι, κατηγορούμενος αυτή τη φορά για «δυσφήμηση». Πρόσφατα ο πολέμιος του Κρεμλίνου καταδικάστηκε σε περίπου 3 χρόνια φυλάκισης γι’ άλλη κατηγορία.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι προσήχθη και πάλι ενώπιον δικαστηρίου για την επανάληψη της δίκης του για δυσφήμηση. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε παρουσία του Ναβάλνι και με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν αναπτυχθεί γύρω από το δικαστικό μέγαρο.

Η υπεράσπιση ζήτησε από την έναρξη της συνεδρίασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου να αποσυρθεί λόγω ανεπάρκειας και ο Αλεξέι Ναβάλνι της φώναξε από το γυάλινο κλουβί του «να πάει να κάνει μαθήματα»!

Click4more: «Πάτησε» Γερμανία η σύζυγος του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ο πολιτικός αντίπαλος του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατήγγειλλε το υπουργείο Δικαιοσύνης και την δικαστή για μεροληψία και υποταγή στην εξουσία.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι κατηγορείται για «δυσφημιστικές και υβριστικές δηλώσεις» κατά βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος συμμετείχε σε βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας για το δημοψήφισμα που κατέληξε στην ενίσχυση των εξουσιών του Πούτιν.

Ο Ναβάλνι χαρακτήρισε όσους εμφανίσθηκαν σε αυτό το βίντεο «ντροπή του Έθνους» και «προδότες».

Η δίκη ξεκίνησε στις 5 (…) Φεβρουαρίου, με την εξ αποστάσεως κατάθεση του 94χρονου βετεράνου Ιγκνάτ Αρτιομένκο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version