Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλεξέι Ναβάλνι: Στο «στόχαστρο» των ρωσικών Αρχών και τα γραφεία του – Συνελήφθη δικηγόρος του

Αλεξέι Ναβάλνι: Στο «στόχαστρο» των ρωσικών Αρχών και τα γραφεία του – Συνελήφθη δικηγόρος του

Στο «στόχαστρο» της οικονομικής υπηρεσίας της Ρωσίας μπήκαν τα περιφερειακά γραφεία του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι. Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (30/4), συμπεριλήφθηκαν σε λίστα με οργανισμούς που εμπλέκονται στην «τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό». 

Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις ασφάλειας, συνέλαβαν νωρίτερα σήμερα, τον Ιβάν Παβλόβ, έναν δικηγόρο που υπερασπίζεται το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς του Ναβάλνι (FBK), σε μία υπόθεση «εξτρεμισμού».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (29/4) ο Αλεξέι Ναβάλνι έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την πρόσφατη απεργία πείνας που έκανε μέσα από από τη φυλακή. Ο πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν εμφανίστηκε σε δικαστήριο μέσω τηλεδιάσκεψης για την εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση δυσφήμησης βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο.

Στα πλάνα αυτά εμφανίστηκε εξαιρετικά αδυνατισμένος, εξουθενωμένος και με ξυρισμένο κεφάλι. «Με πήγαν σε λουτρά χθες, υπήρχε ένας καθρέφτης εκεί. Κοίταξα τον εαυτό μου, είμαι απλά ένας φρικτός σκελετός», είπε στο δικαστήριο. Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του, ο Ναβάλνι ζυγίζει σήμερα 72 κιλά από 94 κιλά που ήταν όταν επέστρεψε στη Ρωσία τον Ιανουάριο.

Δείτε βίντεο από την εμφάνιση του Αλεξέι Ναβάλνι στο δικαστήριο:

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις