Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Αλγερία: Άγρια επεισόδια και δέκα τραυματίες στην ογκωδέσταση διαδήλωση! [pics]

Αλγερία
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Τουλάχιστον 10 τραυματίες έχουν ήδη αναφερθεί μετά από άγριες συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αλγερία.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στην Αλγερία, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και ομάδων νέων.

Χαμός στην Αλγερία!

Οι τραυματισμοί σημειώθηκαν στο περιθώριο της ογκώδους διαδήλωσης στο Αλγέρι, που οργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ο πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα θα διεκδικήσει μια νέα, πέμπτη θητεία, στις προσεχείς εκλογές.

Δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι πολλοί από τους τραυματίες φέρουν πληγές στο κεφάλι, καθώς δέχτηκαν χτυπήματα με γκλομπ από τους αστυνομικούς ή χτυπήθηκαν από πέτρες.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 νέων, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το προεδρικό μέγαρο.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι οι νέοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι υπάρχουν τραυματίες και από τις δύο πλευρές, όμως η αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια ανακοίνωση για τον ακριβή αριθμό τους.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στις πορείες, στο Αλγέρι και σε άλλες πόλεις, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Οι εικόνες από τα επεισόδια στην Αλγερία είναι ενδεικτικές

Αλγερία Αλγερία

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις