Site icon NewsIT

Αλίνα Καμπάεβα: Στο στόχαστρο των κυρώσεων της ΕΕ και η ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν

06.05.2022 | 15:25
Αλίνα Καμπάεβα: Στο στόχαστρο των κυρώσεων της ΕΕ και η ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν

Η ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα, συμπεριλαμβάνεται στο έκτο πακέτο κυρώσεων που θέλει να επιβάλλει η ΕΕ στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όπως αποκαλύπτουν δύο ευρωπαϊκές πηγές και μεταδίδει το CNN.

Η Αλίνα Καμπάεβα, η ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν και μητέρα δύο παιδιών – μια… κρυφή οικογένεια που έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας – φαίνεται πως συμπεριλαμβάνεται στις νέες κυρώσεις της ΕΕ, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα καθώς οι ηγέτες βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Δεν είναι παιχνιδάκι, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε», είπε μια από τις διπλωματικές πηγές, που τόνισε ότι τα ονόματα που θα δεχθούν τις κυρώσεις μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, μέχρι τη δημοσίευση του τελικού σχεδίου της ΕΕ.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Αλίνα Καμπάεβα δεν έχει – μέχρι στιγμής – συμπεριληφθεί σε κανένα πακέτο κυρώσεων, τα οποία έχουν βάλει στο στόχαστρο τις κόρες και άλλα μέλη των οικογενειών των Ρώσων αξιωματούχων, του Βλαντιμίρ Πούτιν, του Σεργκέι Λαβρόφ και του Ντμίτρι Πέσκοφ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Wall Street Journal δημοσίευσε πως η ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής βρισκόταν και στις πιθανές νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, όμως βγήκε από τη λίστα των κυρώσεων τελευταία στιγμή, γιατί στην Ουάσινγκτον θεωρούν πως η επιβολή κυρώσεων στην 38χρονη θα φανεί σαν προσωπικό πλήγμα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι που ενδεχομένως να μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, είναι επίσης μεταξύ των ατόμων που περιλαμβάνονται στον προτεινόμενο έκτο γύρο κυρώσεων της ΕΕ, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν δει τα πλήρη έγγραφα και μεταδίδει το CNN.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version